ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ…

Ο Ακάνθιος Κόλπος, μαγικά κυκλωμένος από το Αριστοτελικό Όρος και την Αθωνική Χερσόνησο, αποτέλεσε το φυσικό φόντο μιας ιδιαίτερης μοναστηριακής βραδιάς! Εκεί, στη λευκή παραλία της Ακτής Κομίτσας, ο Μοναχός Νικήτας από το Κελί της Παναγιάς της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου μαγείρεψε «στη φωτιά» το πιο αντιπροσωπευτικό αγιορείτικο πιάτο: παστό μπακαλιάρο με άγριες αγγινάρες Ιερισσού!

Η βραδιά οργανώθηκε από το πολυτελές Athos Luxury Seaside Villas και κατέπληξε τους παρευρισκόμενους! Ο Μοναχός, αφού τοποθέτησε στον νταβά του σέλινο, σκόρδο, ψάρι, κρεμμυδόζουμο, αγγινάρες και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, άναψε τη φωτιά και απλά περίμενε το χρόνο να κυλήσει… Τριάντα λεπτά αργότερα οι συνδαιτημόνες απόλαυσαν την πιο απλή εκδοχή της αγιορείτικης κουζίνας, η οποία συνοδεύθηκε από αθωνικούς οίνους και νηστήσιμα εδέσματα.

Η «γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας» τοποθετήθηκε φυσικά σε ένα υπέροχο φυσικό κάδρο. 500 μόλις μέτρα από τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους η λιτότητα των πιάτων συνδέθηκε με το απέριττο της θάλασσας. Το αποτέλεσμα; Απερίγραπτα εντυπωσιακό!

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, από http://www.mountathosarea.org, 2/6/2019]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.