Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Την αυθεντική νοστιμιά της αγιορείτικης κουζίνας από τα ευλογημένα χέρια του μοναχού Επιφάνιου από τον Μυλοπόταμο, του γνωστού μάγειρα του Αγίου Όρους, είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Detrop.

Ο μοναχός Επιφάνιος από τον Μυλοπόταμο συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τροφίμων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ανέδειξε ακόμη μία φορά με το μεράκι του τη γαστρονομία της αγιορείτικης αλλά και της μακεδονικής κουζίνας. Χρησιμοποιώντας αγνά προϊόντα από το Άγιον Όρος αλλά και από άλλες περιοχές της Μακεδονίας, ο Αγιορείτης μοναχός εκτέλεσε παραδοσιακές συνταγές. Με τον τρόπο αυτό προέβαλε την ξεχωριστή νοστιμιά της μακεδονικής κουζίνας και την ασύγκριτη ποιότητα των μακεδονικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών, ο μοναχός Επιφάνιος ενημερώθηκε για την καμπάνια Macedonian Products Made in Greece από την πρωτεργάτριά της, τη νομικό Αφροδίτη Λατινοπούλου από τη Θεσσαλονίκη. Ο Αγιορείτης μοναχός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καμπάνια με σκοπό να προωθηθούν τα προϊόντα της Μακεδονίας στο εξωτερικό, όπου επικρατεί σύγχυση σχετικά με την προέλευσή τους, και εξέφρασε τη στήριξή του.

Ακόμη, πολλές επιχειρήσεις, ιδίως εκείνες που φέρουν στην επωνυμία τους το όνομα της Μακεδονίας ή παράγωγά του, αλλά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία, ενημερώθηκαν για την παγκόσμια καμπάνια που στοχεύει στην ανάδειξη των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των αυθεντικών προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία.

Ο μοναχός Επιφάνιος με τη νομικό Αφροδίτη Λατινοπούλου

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 08/03/2019]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.