Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΩΣ ΝΕΟΣ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε -για 4η συνεχή χρονιά- με δικό του περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση BIT, που πραγματοποιήθηκε 10- 12 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο.

Πολύ μεγάλη η κίνηση είχε το περίπτερο της Χαλκιδικής με τους επισκέπτες να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τον προορισμό. Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την αύξηση των Ιταλών επισκεπτών που παρατηρείται στον προορισμό χρόνο με το χρόνο (2017:4.000 -> 2018: 5.500).   

Στο Μιλάνο παραβρέθηκε  o Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και Υποδομών και Δικτύων κ. Γιώργος Ιωάννης,  ο οποίος πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας «Volotea», οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις στη Θεσσαλονίκη το 2020. Παράλληλα, ο κ. Γιώργος παραχώρησε…

συνεντεύξεις στο Marco Polo TV, όπως και στο επίσημο κανάλι της έκθεσης BIT MILAN. Συναντήσεις είχε και με τον διευθυντή της ΒΙΤ, κ. Nello Martini όπου ανανεώθηκε το ραντεβού της Χαλκιδικής για την BIT MILAN 2020, καθώς και με Ιταλούς δημοσιογράφους. Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής θα συνεχίσει τις δράσεις προβολής στην Ιταλία μέσω θεματικών workshop αλλά και διαφημιστικών καταχωρήσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με την πολύτιμη βοήθεια της συνεργάτιδας μας στην Ιταλία, κα. Ελένης Σαρρηκώστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης, η Χαλκιδική προβλήθηκε μέσω των επίσημων social media λογαριασμών της BIT MILAN  σε facebook (58Μ views), twitter (710M impressions), instagram story (25M views).

Η BIT 2019 έκλεισε θριαμβευτικά τις εργασίες της με περίπου 60.000 επισκέπτες, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην έκθεση, ενώ συμμετείχαν 100 χώρες, μεταξύ αυτών 1.500 “hosted buyers”, τουριστικά γραφεία, δημοσιογράφοι όπως και 500 travel bloggers.

Παράλληλα με την έκθεση στο Μιλάνο, η Χαλκιδική ξεκίνησε και μία σειρά εκδηλώσεων με θέμα τον Αριστοτέλη σε συνεργασία με το ιστορικότερο Πανεπιστήμιο της Ιταλίας,  Universita’ degli Studi di Milano.Στις 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο στην αίθουσα Napoleonica με κύρια ομιλήτρια την καθηγήτρια, κα. Δήμητρα Σφεντόνη- Μέντζου και συνομιλητές τους καθηγητές Zanetto  Giuseppe & Trabattoni Franco. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και το Ιταλικό Πανεπιστήμιο στοχεύουν να διοργανώσουν σύντομα ένα summercamp στα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και αφιερώματα για τον Αριστοτέλη σε διάφορα Ιταλικά κλασσικά λύκεια.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 25/2/2019]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.