ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΠΗΓΑΔΙ 30 μ.

Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή

Για μια διαφορετική διάσωση κλήθηκε να επέμβει την Παρασκευή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σταγείρων Ακάνθου, καθώς ένα κυνηγόσκυλο, ο Ρεξ, έπεσε σε πηγάδι στα Αρχαία μεταλλεία, βάθους 30 μέτρων, στην περιοχή Πηγάδια μεταξύ Ολυμπιάδας- Αγίας Βαρβάρας. Ο ιδιοκτήτης του Ρεξ ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το συμβάν, όμως επειδή στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με πολύ και πυκνό χιόνι η επιχείρηση διάσωσης του τετράποδου ξεκίνησε χθες το πρωί.

Με 3 οχήματα και 6 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σταγείρων Ακάνθου και ένα όχημα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού με 2 άνδρες, ξεκίνησε η διάσωση του Ρεξ και επικεφαλής της επιχείρησης τον Υποδιοικητή Σταγείρων Ακάνθου, Υποπυραγό, Γεώργιο Νικόλαο Αναγνωστάκo. Το σημείο που έπεσε ο σκύλος ήταν δύσβατο και ο επικεφαλής της επιχείρησης κατέβηκε στο πηγάδι βάθους 30 μέτρων για να σώσει τον Ρεξ, ο οποίος κατά την πτώση έσπασε το πόδι του. Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε τρεισήμισι ώρες και ο Ρεξ ευχαρίστησε τον Υποπυραγό με μια αγκαλιά.

Να σημειώσουμε ότι χθες Παρασκευή συνέχισαν να επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, με έντονη χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα τα τηλέφωνα την Πυροσβεστικής να “πάρουν φωτιά” για παρεμβάσεις σε πτώσεις δέντρων και εγκλωβισμένους οδηγούς σε αυτοκίνητα που κινούνταν χωρίς αλυσίδες.

Μιλώντας στο halkidikifocus ο επικεφαλής της επιχείρησης Υποπυραγός Αναγνωστάκος δήλωσε: “Ένοιωσα ανεκτίμητα συναισθήματα. Δεν θα ξεχάσω τα μάτια του Ρεξ, που με κοίταζαν με ευγνωμοσύνη και κυρίως το πόσο συνεργάσιμο ήταν το ζώο όπως το έδενα για να το τραβήξουν πρώτα επάνω, παρά τους πόνους του. Έμεινε ακίνητο κι έγλειφε τα χέρια μου. Μου έδωσε δύναμη για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε . Δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι είναι σκύλος και το ρίσκο ήταν μεγάλο κλπ. Δεν θα τον άφηνα εκεί με τίποτα! Σαν επικεφαλής όμως και υπεύθυνος της επιχείρησης πήρα την απόφαση να κατέβω ο ίδιος όχι γιατί οι συνάδελφοί μου δεν ήταν άξιοι , αλλά γιατί αν κάτι πήγαινε στραβά ήθελα να τύχαινε σε μένα, παρά σε κάποιον άλλο και να είναι από δική μου απόφαση! Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση τέτοιων ειδήσεων που δίνουν όμορφα συναισθήματα στους συνανθρώπους μας. Ήταν μία ακόμα σημαντική στιγμή στην καριέρα μου στο Σώμα που θα μου μείνει αξέχαστη. Καλή χρονιά σε όλους!”.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr/, της Δωροθέας Στάκη, 5/1/2019]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.