Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Με αυξημένες κρατήσεις επέστρεψαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής από εκθέσεις σε Ουτρέχτη και Βιέννη.

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό της Χαλκιδικής προέκυψε από τις δύο πρώτες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της χρονιάς σε Ολλανδία και Αυστρία, τη Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη και τη FerienMesse στη Βιέννη. Σε αμφότερες τις εκθέσεις συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ), που επέστρεψε με αισιόδοξα μηνύματα στις αποσκευές του.

Τα τελευταία χρόνια η Χαλκιδική συγκαταλέγεται στους τρεις κορυφαίους ελληνικούς ανερχόμενους προορισμούς για τους Ολλανδούς, με σταθερή αύξηση αφίξεων της τήξεως του 8°/ο ετησίως (2016: 14.000, 2017: 20.000, 2018: 25.000). Μάλιστα, σύμφωνα με τους τρεις μεγαλύτερους ολλανδικούς tour operators (SunWeb, Thomas Cook £t TUI), όσον αφορά τις προκρατήσεις για τη Χαλκιδική, εμφανίζονται αυξημένες κατά 5°/ο σε σχέση με το 2018.

Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική και από Ολλανδούς τουρίστες που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με αυτοκινούμενα σε camping, ενώ οι Ολλανδοί, ως λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, ενδιαφέρθηκαν και για το νέο δίκτυο μονοπατιών Halkidiki Routes. Μάλιστα, το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορεία SNP (Natuur Reizen van ANWB) -ένα από τα ιστορικότερα πρακτορεία περιπατητικού τουρισμού στην Ολλανδία- εξέφρασε την επιθυμία του να είναι το πρώτο που θα συμπεριλάβει τη Χαλκιδική στο εξειδικευμένο πρόγραμμά του.

50.000 Αυστριακοί Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα μηνύματα για τον εισερχόμενο τουρισμό στη Χαλκιδική και από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FerienMesse στη Βιέννη, όπου ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής έδωσε το «παρών» έπειτα από πολλά χρόνια απουσίας

Τον ΤΟΧ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Camping Χαλκιδικής Αντώνης Δεληδημητρίου και ο διευθυντής του Γιώργος Μπρουτζάς, οι οποίοι συναντήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες, με δημοσιογράφους και με εταιρίας που προωθούν τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Να σημειωθεί ότι οι αφίξεις των Αυστριακών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αυξήθηκαν σε σχέση με το 2017 κατά 9,67%, φτάνοντας το 2018 τους 49.757 επισκέπτες.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 19/01/2019]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.