ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Καθαρισμούς στην περιοχή της Χαλκιδικής, που επλήγη από την πυρκαγιά στη Σάρτη, πραγματοποιούν μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Σιθωνίας. “Θα πρέπει και να καθαριστούν οι περιοχές και οι κορμοί να φύγουν ώστε να μην τους βρούμε αύριο μεθαύριο μέσα στη θάλασσα” ανέφερε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ίδιος ανέφερε ότι μπορεί να χρειάζονται χρόνια για να αποκατασταθεί το περιβάλλον, ωστόσο γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε έναν δρόμο αποκατάστασης της ζημιάς εκεί όπου υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης, για να μην υπάρξουν επιπλέον προβλήματα από τις πλημμύρες του χειμώνα.

Για το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, σχολίασε ότι πήγε καλά, καθώς έγινε γρήγορα αντιληπτή η σημασία της παρέμβασης των εναέριων μέσων σε μια δύσβατη περιοχή όπου, όπως τόνισε, και το ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να παρέμβει και τα μηχανήματα έργου θέλουν το χρόνο τους για να μπορέσουν να παρέμβουν. Σημείωσε ακόμη ότι ο καιρός και ο άνεμος ήταν ευνοϊκός, ενώ ανέφερε ότι τη νύχτα τα μηχανήματα της περιφέρειας, του δήμου και των εθελοντών κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η κατάσβεσή της την επόμενη μέρα από τα εναέρια μέσα.

“Η πυρκαγιά κόστισε περιβαλλοντικά στη συγκεκριμένη περιοχή, σε μια εξαιρετικού φυσικού κάλλους περιοχή. Ωστόσο, ευτυχώς δεν πέρασε κάτω από το δρόμο η φωτιά” είπε και πρόσθεσε ότι αν κάποιος οδηηγήσει στο οδικό κύκλωμα της Χαλκιδικής από τη Βουρβουρού προς τη Σάρτη και τη Συκιά, “αν εξαιρέσουμε το κομμάτι του Πλατανιτσίου και για μια απόσταση 150 περίπου μέτρα, δεν θα καταλάβει ότι είχαμε πυρκαγιά τέτοιου μεγέθους στη Χαλκιδική γιατί η φωτιά δεν έφτασε μέχρι τον δρόμο”.

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 03/11/2018]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.