ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ HALKIDIKI ROUTES ΣΤΗΝ TOURNATUR 2018 ΣΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Στην μεγαλύτερη έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού “Tour Natur 2018”, που διεξήχθη στο Ντίσελντορφ από 31 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2018 συμμετείχε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το νέο δίκτυο μονοπατιών Halkidiki Routes.

Ανάμεσα σε 5.000 ταξιδιωτικούς προορισμούς και πάνω από 265 εκθέτες, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ, προβάλλοντας τα 3 πρώτα μονοπάτια  που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και εντάσσονται στο στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού για τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών. Το νέο δίκτυο μονοπατιών, Halkidiki Routes, έχει στόχο τον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του υφιστάμενου τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής δίνοντας έμφαση στον εναλλακτικό/θεματικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Χαλκιδική πρόβαλε τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα ως ένας σπάνιος προορισμός που ο επισκέπτης μπορεί να κάνει πεζοπορία σε ένα καταπράσινο δάσος και στη συνέχεια, να απολαύσει το μπάνιο του στα πεντακάθαρα νερά των βραβευμένων παραλιών της. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Χαλκιδικής είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα νέα μονοπάτια που συνδυάζουν τη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου με την ιστορική και πολιτιστική της κληρονομιά.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε η κ Τάνια Ακριτίδου, Marketing Manager του Οργανισμού και ο κ Τάσος Σταμάτης, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής. Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφτηκε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, κ Μαρία Παπακωνσταντίνου, η οποία ενημερώθηκε για το νέο δίκτυο μονοπατιών Halkidiki Routes και δήλωσε αρωγός και ενεργός συμπαραστάτης της νέας προσπάθειας μας ενώ παράλληλα, συζητήθηκαν και οι προοπτικές ανάπτυξης και η προβολή της Χαλκιδικής.

Η συμμετοχή της Χαλκιδικής στην πιο σημαντική έκθεση περιπατητικού και outdoor activities στη Γερμανία στέφτηκε με επιτυχία και προκύπτουν αισιόδοξες εκτιμήσεις για αύξηση επισκεπτών και οικονομικού οφέλους από τη συγκεκριμένη αγορά, με δεδομένο ότι σύμφωνα με το Γερμανικό Οργανισμό Hiking, οι Γερμανοί ξοδεύουν σχεδόν 8 δισεκατομμύρια Ευρώ ετησίως για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η προβολή του Halkidiki Routes ξεκίνησε και στόχος του Οργανισμού για την επόμενη 3ετία είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου δικτύου περιπατητικών διαδρομών με την πιστοποίηση ενός μονοπατιού 50 χλμ στη Χαλκιδική με το σήμα Leading Quality Trails-Best of Europe και τη δημιουργία μικρότερων διαδρομών που θα πληρούν όμως τα κριτήρια ποικιλότητας, ασφάλειας και εξυπηρετήσεων που ορίζει η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων. Τέλος, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια την εταιρεία WATT&VOLT για την οικονομική χορηγία της εκπόνησης της μελέτης που αποδεικνύει ότι οι συνέργειες μπορούν και κάνουν τη διαφορά στην ανάπτυξη ενός προορισμού.

[ΠΗΓΗ: http://halkidikinews.gr/, 7/9/2018]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.