«ΒΟΥΛΙΑΞΕ» Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Πληρότητα που αγγίζει το 100% σε καταλύματα και ξενοδοχεία

Συχνά στη Βόρεια Ελλάδα λέμε «σαν την Χαλκιδική δεν έχει» για να δείξουμε την υπεροχή της σε σχέση με άλλα μέρη, με άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Και αυτό το καλοκαίρι οι παραλίες και τα χωριά του γειτονικού μας νομού αποτελούν την πρώτη επιλογή για πολλούς παραθεριστές, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Αν δεν κάνατε εγκαίρως την κράτησή σας η υπόθεση εύρεσης στέγης ίσως να είναι δύσκολη και να φαντάζει παζλ για γερούς λύτες. Όμως υπάρχουν πάντα και τα φιλικά σπίτια (οι περισσότεροι όλο και θα έχετε από κάποιον φίλο ή συγγενή που να έχει ένα σπιτάκι δίπλο στη θάλασσα και να θέλει παρέα), αλλά και τα κάμπινγκ για αυτούς που αγαπούν να είναι πραγματικά μέσα στη φύση και δεν θέλουν να ξοδέψουν αρκετά χρήματα.

Πάντως αυτό το διάστημα ο τουρισμός στην Χαλκιδική είναι στο «κόκκινο».

Στο 100% είναι η πληρότητα στα καταλύματα στο δήμο Σιθωνίας. Όπως δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη πληρότητα που αγγίζει το 100%. Το να βρει κανείς δωμάτιο τώρα είναι δύσκολο, αν και φέτος είχαμε περισσότερα από 2.000 νέα καταλώματα στην περιοχή μας που δόθηκαν για χρήση σε όλο το δήμο».

Από Ρουμανία και Βουλγαρία στις ακτές Σιθωνίας

Όπως είπε, οι τουρίστες που επιλέγουν τις παραλίες και τα χωριά του δήμου Σιθωνίας προέρχονται κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, και σε λιγότερα ποσοστά από Σερβία και Σκόπια. Έρχονται και Ρώσοι, άλλα όχι σε μεγάλο αριθμό. Όσο για τους Έλληνες, μάς είπε πως θα κάνουν διακοπές στις παραλάες του δήμου, όμως λιγότερες μέρες σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. «Έχουν συρρικνώσει τις διακοπές τους», τόνισε.

Ο κ. Τζίτζιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την τουριστική προσέλευση στο δήμο Σιθωνίας. Τόνισε όμως ότι «ο Ιούνιος μάς θόλωσε λίγο τα νερά. Συγκεκριμένα από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Ιουλίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, και λόγω της κατάστασης με τις νέες αγορές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα. Πλέον οι δύο αυτές περιοχές είναι φθηνές λόγω της υποτίμησης της τουρκικής λύρας και πηγαίνουν αρκετοί και προς αυτή την κατεύθυνση».

Συμπλήρωσε πως στο δήμο τους «υπάρχει καλή κατάσταση στις παροχές νερού, στην καθαριότητα και στο αποχετευτικό δίκτυο. Δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και προσπαθούμε να έχουμε μια καλή εικόνα προς τους επισκέπτες μας», εξήγησε

Κασσάνδρα: Γεμάτη από κόσμο -Περισσότεροι Γερμανοί και Άγγλοι

Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση και στο δήμο Κασσάνδρας. «Από τις 15 Ιουλίου και μετά πάμε καλώ. Και η κίνηση θα κορυφωθεί το Δεκαπενταύγουστο

Τον Ιούνιο είχαμε κάμψη», μάς δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Κασσάνδρας Μαρία Παπαδημητρίου.

Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει και ο ανταγωνισμός από την Τουρκία, καθώς βρίσκουν δωμάτια με 5 ευρώ οπότε αρκετοί τουρίστες προτιμούν να πάνε εκεί και ακύρωσαν κρατήσεις από την Χαλκιδική. Επίσης ακυρώσεις έγιναν και λόγω της γενικότερης εικόνας της χώρας μας τον Μάη -Ιούνιο με τα συλλαλητήρια με το Μακεδονικό που αρκετοί τουρίστες βλέποντας τις αναταραχές αποθαρρύνθηκαν και επέλεξαν να μην έρθουν στην χώρα μας».

Ποιοι τουρίστες προτιμούν τα χωριά του δήμου Κασσάνδρας; Πέρα από τους Έλληνες που έχουν τα εξοχικά τους ή αυτούς που κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, υπάρχουν κυρίως τουρίστες από Γερμανία, Αγγλία και Τουρκία. Λιγότερο από Ιταλία, και φέτος μικρότεροι είναι οι αριθμοί τουριστών από Ρωσία λόγω και της ρήξης που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία.

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, της Λεμονιάς Βασβάνη, 11/8/2018]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.