ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 

Η κακοκαιρία στην Ελλάδα, η καλοκαιρία στην Ευρώπη και το Airbnb έκοψαν την κίνηση από τα ξενοδοχεία

«Μπουρινιασμένη», μεταφορικά και κυριολεκτικά, αποδεικνύεται η φετινή σεζόν για τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, αφού οι κακές καιρικές συνθήκες, που δεν παρέπεμπαν σε καμία περίπτωση σε ελληνικό καλοκαίρι, η αναπάντεχη καλοκαιρία στην Ευρώπη, αλλά και η στροφή των τουριστών στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb) προκάλεσαν «πονοκέφαλο» στους ξενοδόχους της περιοχής. Ο Ιούνιος χάθηκε εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων, ενώ η κακοκαιρία επεκτάθηκε και στον Ιούλιο, αποτελώντας τροχοπέδη για τους τουρίστες.

Έτσι, ενώ πέρυσι τον Ιούλιο οι πληρότητες των ξενοδοχείων είχαν φτάσει το 90%, φέτος δεν ξεπέρασαν το 80%. Και ο Αύγουστος όμως, ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών, δεν ήταν απρόσβλητος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο, οι αυγουστιάτικες πληρότητες είναι της τάξης του 85%, ενώ πέρυσι ξεπερνούσαν το 90%.

Φτωχότερες όμως προβλέπονται οι επιδόσεις και του Σεπτεμβρίου, αφού, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο οι πληρότητες ήταν 85%, χαρίζοντας χαμόγελα στους ξενοδόχους της Χαλκιδικής, που επενδύουν στα «άκρα» της σεζόν, φέτος έπεσαν στο 75%. «Σε γενικές γραμμές η κίνηση στα ξενοδοχεία του νομού είναι κάτω 5% με 7%» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Τάσιος. Πάντως στη γενικότερη κατήφεια υπάρχουν και οι αναλαμπές, όπως η γερμανική και η βρετανική αγορά, που έδειξαν όχι μόνο αντοχές, αλλά και ανοδικές τάσεις. Έτσι, εκτιμάται όη η τουριστική κίνηση από ης δύο αγορές αυξήθηκε κατά 5% με 7% έναντι της περσινής σεζόν

Την ίδια ώρα η ρωσική αγορά υποχώρησε κατά 10%, ενώ πτωτική ήταν η τάση και από τις βαλκανικές αγορές, που κατέγραψαν μείωση 10% στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, κυρίως εξαιτίας της στροφής των Βαλκάνιων τουριστών προς ης βραχυχρόνιες μισθώσεις. «Πέρα από την κακοκαιρία στη χώρα μας, ήταν και η καλοκαιρία στην Ευρώπη που δεν βοήθησε να γίνουν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Έτσι, οι τουρίστες έμειναν στις χώρες τους» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις κρατήσεις, η κίνηση στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής θα διαρκέσει φέτος έως ης 15 Οκτωβρίου, όπως και πέρυσι.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της Μαρίας Μαθιοπούλου, 18/8/2018]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.