ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΤΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΕΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Μήνες καταλυτικοί για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική θα αποδειχθούν φέτος ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Για την ώρα η αφετηρία της φετινής τουριστικής σεζόν είναι ίδια με αυτήν του 2017, καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια καλή χρονιά, που θα πάει ακόμα καλύτερα αν τα άκρα της –Μάιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος– πετύχουν υψηλότερες επιδόσεις.

Με δεδομένο ότι ο Μάιος είναι ουσιαστικά μισός, δεν αναμένεται να έρθει από εκεί η αύξηση της κίνησης, οπότε το μεγάλο στοίχημα είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, και το αν θα επιτευχθεί μια μικρή επιμήκυνση της σεζόν. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις ότι, ενώ πέρυσι η τουριστική σεζόν ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου, φέτος μπορεί να διαρκέσει έως τις 22 του μήνα.

Οι προετοιμασίες στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής για την υποδοχή της νέας τουριστικής σεζόν είναι πυρετώδεις. Ήδη από τις 28 Απριλίου περί τα μισά γύρω στα 100, μικρά και μεγάλα άνοιξαν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να ανοίξουν στις 10- 15 Μαΐου. Το τριήμερο που πέρασε οι πελάτες σε όσα ξενοδοχεία ήταν ανοιχτά προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τις βαλκανικές αγορές. Με δεδομένο δε ότι αυτή την εβδομάδα υπάρχουν αργίες στα Βαλκάνια, όπως είναι η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στη Βουλγαρία, οι διακοπές για τους Βαλκάνιους θα συνεχιστούν και ης επόμενες ημέρες.

Φέτος, πάντως, οι Δυτικοευρωπαίοι εκτιμάται ότι θα είναι περισσότεροι. Αύξηση αναμένεται από τη βρετανική αγορά, με τα νούμερα να υπολογίζονται στους 70.000- 80.000 τουρίστες, όταν πριν από μία πενταετία η Χαλκιδική υποδεχόταν περί τους 50.000 Βρετανούς. Οριακή αύξηση αναμένεται από τη Γερμανία, ενώ στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν Ολλανδοί και Βέλγοι. Πεσμένοι είναι οι Ρώσοι, που στρέφονται προς την Τουρκία, χάρη στις πολύ φθηνότερες τιμές, αλλά και στα προβλήματα με την πτώση του ρουβλιού.

«Για να υπάρξει αύξηση της τουριστικής κίνησης θα πρέπει να έχουμε περισσότερα κρεβάτια. Το γεγονός ότι φέτος έχουν προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό του νομού περί τα 400 κρεβάτια δεν θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Οπότε μας ενδιαφέρει πόσο μπορεί να επιμηκυνθεί η σεζόν και αν θα δουλέψουν καλά ο Σεπτέμβριος, μετά τις 15, και ο Οκτώβριος» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ_ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, της Μαρίας Μαθιοπούλου, 03/05/2018]

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.