Η ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Η σεφ Ντίνα Νικολάου στο προσωπικό της site https://dinanikolaou.gr μας προσκαλεί στην γιορτή μυδιού στην Ολυμπιάδα στις 22 Μαΐου, όπου θα παραδώσει μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής μυδιών

«Και ενώ το KOUZINA 2018 ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του στο κοινό (15.5. – 15.6.18), εγώ φέρνω πάλι στο νου μου δεκάδες όμορφες γαστρονομικές στιγμές που μοιράστηκα όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποίησής μου στην Ανατολική Χαλκιδική με τους κατοίκους της, τους τοπικούς επαγγελματίες και τους εκατοντάδες εθελοντές του φεστιβάλ!

Ένα από αυτά που έχουν «γεμίσει» κυριολεκτικά όλες τις αισθήσεις αλλά και την ψυχή μου είναι οι θεματικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα «μύδια Ολυμπιάδας» ως προϊόν τοπικής πρωτογενούς παραγωγής, τα οποία θεωρώ από τα πλέον κορυφαία στον ελληνικό χώρο. Με άλλες λέξεις, είναι αυτά που δημιούργησαν γαστρονομική ταυτότητα στον ομώνυμο οικισμό.

Μεγάλα, πολύχρωμα, ζωηρά, ζωντανά, ολόφρεσκα, μυρίζουν μόνο ιώδιο, αφού μεγαλώνουν στα πεντακάθαρα θαλασσινά νερά του Αιγαίου – εκεί, στο γαλάζιο Στρυμωνικό Κόλπο και στις πράσινες παρυφές του Αριστοτελικού Όρους.

Το φυσικό κάλλος της περιοχής όπου φιλοξενούνται οι τοπικές μυδοκαλλιέργειες είναι δύσκολο να αποδοθεί μέσα από λεκτικές περιγραφές.

Πρέπει κάποιος να το βιώσει.

Και κυρίως να το μυρίσει.

Γιατί, εκεί γύρω από την Αριστοτελική Γενέτειρα, το Ιώδιο, η Γη και ο Αέρας «μπλέκουν» και μπερδεύουν αχόρταγα τις μυρωδιές τους, νομίζεις ότι «παλεύουν» αέναα για το πιο θα κυριαρχήσει στο άλλο.

Τα «μύδια Ολυμπιάδας», φίλοι μου, δε συγκρίνονται ούτε στη γεύση, ούτε στην όψη, ούτε στον τρόπο καλλιέργειας με κανένα άλλο παρόμοιο προϊόν. Είναι μοναδικά, αυθεντικά και πολύ – πολύ νόστιμα.

Θα τα παρουσιάσω εκ νέου φέτος σε Γάλλους εκπροσώπους Τύπου που έρχονται στην Ολυμπιάδα στις 22 Μαΐου, για να λάβουν μέρος σε μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής μυδιών, τα οποία θα παραδώσω στις 8 το βράδυ της ημέρας εκείνης στην προβλήτα του χωριού με φόντο τα Αρχαία Στάγειρα και την κορυφή του Άθωνα. Μαζί μου θα έχω τα κορίτσια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχαία Στάγειρα» και άλλων τοπικών συλλόγων, τα οποία θα επιμεληθούν την εκδήλωση και τα ευχαριστώ εκ των προτέρων γι’ αυτό!

Σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή βραδιά σας προσκαλώ όλες και όλους και σας περιμένω για να τη μοιραστώ μαζί σας! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ»

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.