TO MOUNT ATHOS AREA KOUZINA ΤΙΜΑ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

To Mount Athos Area Kouzina τιμά φέτος την Κρήτη Το φεστιβάλ γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί από 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου Την Κρήτη ως γαστρονομικό προορισμό, τιμά φέτος το φεστιβάλ «Mount Athos Area Kouzina 2018», που γίνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Χερσονήσου και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκιδική από τις 15 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα. Την Κρήτη θα εκπροσωπήσει ο Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής Δήμου Χερσονήσου «Εργάνη».

To «Mount Athos Area Kouzina 2018» αποτελεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός για την περιοχή του ‘Αθω και θα εστιάσει στο «πάντρεμα» της τοπικής παράδοσης με την τοπική κουζίνα κάθε περιοχής που συμμετέχει στο φεστιβάλ, ενώ περιλαμβάνει εκδηλώσεις όπως γιορτές της φύσης, της θάλασσας, της γης, των προϊόντων, διαγωνισμούς και μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής, γεύσεις που αναδεικνύουν τα βιολογικά προϊόντα και την πλούσια παραγωγή, γεύσεις προσφυγικές, αρχαιοελληνικές, παραδοσιακές, μοναστηριακές, μεσογειακές, αλλά και gourmet πιάτα – δημιουργίες τοπικών και διάσημων σεφ.

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης, επισημάνθηκε πως: «Η Περιφέρεια στηρίζει τις προσπάθειες που αναδεικνύουν τη μοναδική κρητική διατροφή, βασικό πυλώνα του τουριστικού μας προϊόντος. Η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός στην προσπάθεια του συλλόγου “Εργάνη” που θα αναδείξει πανελλαδικά, την κρητική κουζίνα, παράδοση, αλλά και τον τουρισμό μας» είπε ο περιφερειακός σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη: «Ο σύλλογος γυναικών “Εργάνη” από την Επισκοπή θα συμμετέχει και φέτος όπως και πέρυσι και δείχνει με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συνδρομή της Κρητικής κουζίνας στον Μεσογειακό πολιτισμό. Πιστεύω ότι η γαστρονομία είναι από τα πράγματα που μπορούν να προσφέρουν στο τοπικό πολιτισμό αλλά και στον τουρισμό, είναι συνδεδεμένη απόλυτα με το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας στο σύνολό της».

Το φεστιβάλ που ξεκίνησε πριν 9 χρόνια, περιλαμβάνει 32 εκδηλώσεις για την ανάδειξη όλων των γαστρονομικών τεχνικών.

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 20/3/2018]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.