«ΧΡΥΣΟ» ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ»!

Γύρω από τον «Αριστοτελικό περίπατο» των 32,5 χιλιομέτρων υπάρχουν χαρτογραφημένοι ακόμα δεκάδες μικρότεροι περίπατοι. Ενθετο: Η διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα.

Ξεπέρασαν ήδη τους 5.000 οι συμμετέχοντες στη διαδρομή των 32,5 χλμ. που έκανε ο δάσκαλος του Μ. Αλεξάνδρου

Τους τόπους όπου περπάτησε ο Αριστοτέλης, ο δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την πόλη που γεννήθηκε και τα εργαλεία φυσικής που ο ίδιος εμπνεύστηκε και δημιούργησε γνωρίζουν κάθε χρόνο χιλιάδες Ευρωπαίοι που επισκέπτονται την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Οι προκρατήσεις περιπατητών έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι sold out από εκείνους που θέλουν να κάνουν τα βήματα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.

Υπολογίζεται ότι οι ξένοι περιπατητές που συμμετέχουν στην πιο διάσημη και προβεβλημένη περιπατητική διαδρομή στην Ευρώπη, τον «Αριστοτελικό περίπατο», ξεπερνούν τους 5.000. 0 «Αριστοτελικός περίπατος», μια διαδρομή 32,5 χιλιομέτρων, είναι το μονοπάτι που συνδέει τα αρχαία Στάγειρα με το θεματικό άλσος του Αριστοτέλη στην περιοχή των νέων Σταγείρων και τις δεκάδες πλαγιές του Στρατονικού Ορους.

Ξεκίνησε να υλοποιείται το 2012 κατόπιν προτροπών πανεπιστημιακών του ΑΠΘ, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούν μελέτες στην περιοχή.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού Μαρία Πάππα, μετά την παρότρυνση των επιστημόνων οι τοπικές κοινωνίες του Στρατωνίου, της Ολυμπιάδας, της Βαρβάρας, του Νεοχωρίαυ, των Σταγείρων και της Στρατονίκης οργανώθηκαν και εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος του τόπου τους τον πλούτο της περιοχής.

Ιστορία και πολιτισμός

Γύρω από τον «Αριστοτελικό περίπατο» των 32,5 χιλιομέτρων υπάρχουν χαρτογραφημένοι ακόμη δεκάδες μικρότεροι περίπατοι. «Ο “Αριστοτελικός περίπατος” συνδέει την Ιστορία με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, την παιδεία, τη βοτανολογία, τη φυσιολατρία. Οι ξένοι ενδιαφέρονται να μάθουν για τα 404 είδη φυτών και βοτάνων που έδινε ο Αριστοτέλης στον Μέγα Αλέξανδρο για να επουλώνει τις πληγές του» αναφέρει η κυρία Πάππα.

Ενδεικτικό της επιτυχίας του περιπάτου είναι το γεγονός ότι ενώ το 2015 οι συμμετοχές ανέρχονταν μόλις σε 703, το 2017 άγγιξαν τις 5.000, σε βαθμό μάλιστα που, όπως λέει η κυρία Πάππα, «τα ξενοδοχεία της περιοχής δεν φτάνουν για να καλύψουν όλους τους ενδιαφερομένους».

Οι πρώτοι περίπατοι ξεκινούν στα τέλη Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις αρχές Ιουνίου, ενώ επαναλαμβάνονται το διάστημα από τέλη Σεπτεμβρίου έως αρχές Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες κατάγονται κυρίως από τη Βρετανία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, του Βαγγέλη Στολάκη, 23/2/2018]

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.