ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ! – ΑΥΞΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ 2017

Οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στη Χαλκιδική έφτασαν το 2017 στις 80.000, έναντι 70.000 το 2016 και 75.000 το 2015

Μικρή αύξηση αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία σημειώθηκε πέρυσι στη Χαλκιδική, σε σχέση με το 2016 και το 2015, παρότι η γειτονική Τουρκία διεκδίκησε -και τελικά πήρε- μεγάλο κομμάτι της ρωσικής αγοράς, μέσω προσφορών και πολύ καλών τιμών, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού της περιοχής (ΤΟΧ). Αναλυτικότερα, οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στη Χαλκιδική έφτασαν το 2017 στις 80.000, έναντι 70.000 το 2016 και 75.000 το 2015, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε με αφορμή τον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Ταξίδι στην Ελλάδα», που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα.

«Η Χαλκιδική προβάλλεται φέτος στη ρώσικη αγορά με διαφορετικό τρόπο, στοχεύοντας να προσελκύσει μεγαλύτερο μερίδιο Ρώσων τουριστών που επιλέγουν οικογενειακές διακοπές. Με μια Below Τhe Line (BTL) Marketing δράση, συμμετέχοντας στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εστιάζει σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που αναζητούν προορισμούς για οικογενειακές διακοπές απευθύνοντας το μήνυμα στους “μικρούς” τουρίστες, τα παιδιά» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΤΟΧ.

Ο φετινός διαγωνισμός, που συμπίπτει με το Έτος Τουρισμού Ελλάδας- Ρωσίας, αφορούσε παιδιά ηλικίας έξι έως 13 χρόνων που ζουν στη Ρωσία ή ανήκουν στη ρώσικη διασπορά, τα οποία οι διοργανωτές κάλεσαν να ταξιδέψουν νοερά στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από τη χώρα μας. Από το διαγωνισμό θα αναδειχτούν τέσσερις νικητές από ισάριθμες ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίοι θα κερδίσουν ένα πραγματικό ταξίδι στη Χαλκιδική και θα έχουν – όπως επισημαίνει ο ΤΟΧ – την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά «τον εξωτικό προορισμό με τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά με τις χρυσαφιές αμμουδιές που γέννησε τον Αριστοτέλη, να επισκεφτούν το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα σημαντικότερα oρθόδοξα μέρη, το Άγιο Όρος, να περπατήσουν στα βήματα του “αρχανθρώπου” που έζησε πριν από 700.000 χρόνια στο Σπήλαιο των Πετραλώνων, να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο και να γευτούν την τοπική κουζίνα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή με πάνω από 1.000 δημιουργίες και το έργο της επιτροπής, που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης από τη Ρωσία και πρόεδρο τον πολυβραβευμένο Έλληνα γλύπτη, Νίκο Φλώρο, εξαιρετικά δύσκολο. Στην πρώτη φάση, η επιτροπή θα επιλέξει τις 20 καλύτερες δημιουργίες και στη συνέχεια, στις 12 Φεβρουαρίου, τα πέντε επικρατέστερα έργα από κάθε κατηγορία θα τεθούν σε ψηφοφορία ανοιχτή στο κοινό στην ηλεκτρονική σελίδα elru2016.gr, από όπου θα αναδειχθούν και οι τελικοί νικητές.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr, 23/1/2018]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.