ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!

Ελληνικά προϊόντα φωτογραφήθηκαν και παρουσιάστηκαν στα πασίγνωστα γαλλικά περιοδικά «REGAL» και «Version Femina»

Φέτα, μέλι και γιαούρτι Αρναίας, μαύρος χοίρος Βαρβάρας και μύδια Ολυμπιάδας παρήλασαν τις τελευταίες ημέρες από τον φωτογραφικό φακό δύο εκ των σπουδαιότερων γαλλικών εκδόσεων: του διάσημου γαστρονομικού περιοδικού «REGAL» και του lifestyle ειδικού εντύπου «Version Femina».

Τα τοπικά προϊόντα φωτογραφήθηκαν τόσο στο περιβάλλον παραγωγής τους όσο και σε πετρόκτιστες πλατείες, πράσινα άλση, γαλάζιες θάλασσες και πολύχρωμα φθινοπωρινά βουνά της ανατολικής Χαλκιδικής. Η Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου και οι Γαλλίδες Melanie Martin και Emanouela Cino εγκαινίασαν το promo tour του «KOUZINA 2018» -μιας πρωτοβουλίας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού-, αποτυπώνοντας φωτογραφικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής της Αρναίας, της Βαρβάρας και της Ολυμπιάδας για τις δύο αυτές εκδόσεις.

Η δικιά μας Ντίνα Νικολάου

Το φωτογραφικό υλικό, καθώς και οι περιγραφές της επικεφαλής σεφ του «KOUZINA» Ντίνας Νικολάου θα αποτελέσουν το αντικείμενο πολυσέλιδου αφιερώματος για την ανατολική Χαλκιδική, το οποίο θα συμπεριληφθεί στα ανοιξιάτικα τεύχη των δύο γαλλικών εκδόσεων, στο πλαίσιο της ανάδειξης του προορισμού και της προώθησής του ως γαστρονομικού στη γαλλική τουριστική αγορά. Η δραστηριότητα αυτή συνδυάστηκε με δημοσιογραφικούς περιπάτους στους γαστρονομικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, δεδομένης της επικείμενης συμμετοχής γνωστών σεφ των ξενοδοχείων της πόλης στο «KOUZINA 2018».

Η προώθηση του «KOUZINA 2018» στη γαλλική τουριστική αγορά αναμένεται να κλιμακωθεί με την παρουσίαση του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο SAS CENTRE CULINAIRE CONTEMPORAIN της γαλλικής πόλης Ρεν, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, παρουσία του δημοσιογραφικού κόσμου της γαστρονομικά διάσημης και επιλεκτικής Βρετάνης.

 

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της Μαρίας Μαθιοπούλου, 2/10/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.