ΣΤΙΣ 15 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η «KOUZINA 2017»

mount-athos-aΣτις 15 Μαΐου αρχίζει η γαστρονομική γιορτή «KOUZINA 2017». Οι εθελόντριες προετοιμάζονται για την έκθεση. Από την ιστορική πρωτεύουσα και την πιο παραδοσιακή πόλη της ανατολικής Χαλκιδικής, την Αρναία, αρχίζει στις 15 Μαΐου η γαστρονομική γιορτή του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού «KOUZINA 2017», που φιλοδοξεί να ταξιδέψει τους επισκέπτες στο γαστρονομικό παρελθόν και παρόν της περιοχής και έχει ήδη προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η εκδήλωση θα διασχίσει ολόκληρο τον ορεινό όγκο του Χολομώντα, θα φτάσει στο Αριστοτελικό Όρος και τις κοινότητές του, για να καταλήξει στην παράκτια και νησιωτική ζώνη, παρουσιάζοντας έναν προς έναν τους τόπους, τα χαρακτηριστικά τους, την πρωτογενή παραγωγή του καθενός, τις γαστρονομικές συνήθειες, αλλά και την κληρονομιά, φυσική, ιστορική, πολιτιστική, γαστρονομική.

Στο φετινό «KOUZINA 2017» παίρνουν μέρος 12 τοπικοί σύλλογοι-φορείς πολιτισμού, 19 τοπικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στις κύριες δραστηριότητες της διοργάνωσης, άλλες 26 που πλαισιώνουν τις παράλληλες δράσεις των εννέα δημοσιογραφικών επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν και περίπου 800 εθελοντές. Τριάντα έξι εκπρόσωποι Τύπου από την Τουρκία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, αλλά και ασιατικές χώρες, θα παρακολουθήσουν και θα καταγράψουν τις καθημερινές γαστρονομικές γιορτές. Το «KOUZINA 2017» θα διαρκέσει έναν μήνα.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, 13/5/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.