ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

mitt27

Έρχονται οι Ρώσοι τουρίστες! Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα (14-16 Μαρτίου), είναι άκρως θετικά για την Ελλάδα, καθώς καταγράφουν σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία. Πρόκειται για μια από τις πέντε σημαντικότερες εκθέσεις ταξιδιού παγκοσμίως, η οποία εξελίχθηκε σε μια αποτελεσματική επιχειρηματική πλατφόρμα για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων με τη Ρωσία και για την πραγματοποίηση συναντήσεων με νέους πελάτες από όλη τη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με έντονη παρουσία στο περίπτερο του EOT, μαζί με άλλους 32 εκθέτες. Μάλιστα το ελληνικό περίπτερο ξεχώρισε από τη διοργανώτρια εταιρεία ΙΤΕ και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παρουσίας για το 2017 στη ΜΙΤΤ.

«Η παρουσία μας στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας ήταν πολύ εποικοδομητική και έδωσε την ευκαιρία στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας, να συζητήσουν διεξοδικά με τους μεγαλύτερους tour operators της Ρωσίας για την καλύτερη δυνατή προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας στη ρωσική αγορά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με έντονη παρουσία στο περίπτερο του EOT Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνουμε, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται και φέτος ψηλά στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών. Η κατακόρυφη αύξηση στις προκρατήσεις Ρώσων τουριστών προς Ελλάδα τους δύο πρώτους μήνες του 2017 σε ποσοστό τουλάχιστον 20%, σε συνδυασμό με την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μόσχα και άλλες πόλεις της Ρωσίας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την Περιφέρεια μας» , τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ρωσικό ενδιαφέρον

Ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εξήγησε για το ρωσικό ενδιαφέρον: «Κατά την παρουσία μας στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ στη Ρωσία είχαμε διεξοδικές συζητήσεις με μεγάλους tour operators, όπως οι Intourist, ΤΕΖ Tour, PAC Group, Natalie Tours, Art Tour, Breeze Line, LineTour, Gartour και Kalrson Tourism, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το ξεχωριστό ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών για την Κεντρική Μακεδονία. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, η γεωγραφική της θέση και οι υποδομές, κυρί ως σε τακτικές αερομεταφορές, δίνουν στην περιφέρειά μας κυρίαρχη θέση στη ρωσική τουριστική αγορά, αλλά και σε μας τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία στους επισκέπτες».

Το περίπτερο επισκέφτηκε και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα Ελένη Βακάλη. Παρουσία της συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της παροχής βίζας στους Ρώσους πολίτες, που αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο για να επισκεφθούν την Ελλάδα, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ετοιμότητα των ελληνικών προξενείων και των visa centers να ανταποκριθούν στην αυξημένη προσέλευση των Ρώσων για τη θεώρηση βίζας.

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, 22/03/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.