ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΗ ΡΩΜΗ

RWMH-plateiaagioupetrouΗ Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας παρουσίασε με την… αύρα της αρχαιότητας τις τουριστικές προοπτικές στην ιταλική αγορά. Με την… αύρα του Αριστοτέλη και του Μεγαλέξανδρου εξόρμησε στη Ρώμη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια σειρά δράσεων προβολής της περιοχής στην ιταλική αγορά, στην οποία συμμετείχε και η Χαλκιδική, διά του αντιπεριφερειάρχη της Γιάννη Γιώργου. Μάλιστα, στην κεντρική εκδήλωση του σχετικού προγράμματος κεντρικό ρόλο είχαν ο… Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης, και το αποτύπωμα που άφησαν στην περιοχή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα πρέσβη στη Ρώμη Θεμιστοκλή Δεμίρη, με προσκεκλημένους καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγους, διευθυντές σχολικών μονάδων της Ρώμης και της ευρύτερης περιοχής, δημοσιογράφους και tour operators. Μάλιστα, ο Έλληνας πρέσβης μίλησε για αυτές τις δύο ιστορικές προσωπικότητες και κάλεσε τους Ιταλούς δημοσιογράφους και τους μαθητές των σχολείων να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία.
«5ο στοιχείο»: Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής παρουσίασε τη δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η περιοχή του μέσω του τουριστικού οργανισμού της στην ιταλική αγορά, ενώ ανέλυσε το πρόγραμμα «5ο στοιχείο» που υλοποιεί η Χαλκιδική για τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του παγκόσμιου έτους Αριστοτέλη 2016-2017.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως η Κεντρική Μακεδονία, η οποία έχει αρχαίους δεσμούς σε πολλούς τομείς με την Ιταλία, είναι μια περιφέρεια με 12μηνο τουρισμό για όλους, ενώ νέες τουριστικές προοπτικές ανοίγονται με την επέκταση και την ανακαίνιση του αεροδρομίου «Μακεδονία».

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 30/01/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.