ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΥΞΗΣΗ 20% ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

XALKIDIKH15Περισσότεροι Ολλανδοί τουρίστες αναμένεται να επισκεφτούν τη Χαλκιδική το φετινό καλοκαίρι. Η αύξηση των προκρατήσεων από την ολλανδική αγορά για το 2017 εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 20%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προγραμματισμού πτήσεων, που έδωσε η Ελληνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων (ΕΑΣΠ) για τη θερινή περίοδο 2017 (από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου έως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου) καταγράφεται αύξηση 11% των προγραμματισμένων θέσεων της απευθείας πτήσης με την Transavia για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης από την Ολλανδία. Όπως δε προέκυψε από τη συνάντηση με τον διευθυντή της “Thomas Cook Ολλανδίας”, Ρόναλντ Βαν Μπρούχεν, στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού “Vakantiebeurs” στην Ουτρέχτη, οι προκρατήσεις για το 2017 σημειώνουν αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με το 2016, ενώ για ανοδική τάση των προκρατήσεων κάνουν λόγο και στελέχη της TUI Ολλανδίας και της SUNDIO, η οποία αύξησε τις αεροπορικές θέσεις με την απευθείας πτήση της “Transavia” για το 2017. Για άλλη μια χρονιά παρατηρείται αυξημένο το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική και από Ολλανδούς τουρίστες, που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με αυτοκινούμενα σε camping.

«Μέχρι πέρυσι, οι εικόνες από την κρίση του προσφυγικού μεταναστευτικού στην Ελλάδα έπαιζαν συνέχεια στα ολλανδικά media, δημιουργώντας επιφυλακτική διάθεση, με αποτέλεσμα οι τουριστικοί πράκτορες να τηρούν στάση αναμονής. Φέτος, οι εικόνες αυτές δεν πρωταγωνιστούν πια στα Μέσα. Σε συνδυασμό με τα γεγονότα στην Τουρκία, αυτό φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα και στη Χαλκιδική» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ η διευθύντρια μάρκετινγκ του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Τάνια Ακριτίδου.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής στην έκθεση “Vakantiebeurs” προσέλκυσε αρκετούς επισκέπτες πάνω από 600 άτομα πέρασαν από το περίπτερο και ζήτησαν πληροφορίες για την περιοχή και κυρίως για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και αξιοθέατα. Την άνοιξη του 2017 αναμένεται να κυκλοφορήσει και το περιοδικό “Crieken land magazine”, το όποιο θα περιέχει εκτενές αφιέρωμα 12 σελίδων για τη Χαλκιδική, αποτέλεσμα του Press Trip που οργάνωσε ο Οργανισμός στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 19/01/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.