ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ Ο ΣΕΤΕ

daa

Εννέα εκατομμύρια περισσότερους τουρίστες σε μία πενταετία βάζει στόχο ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στα 35 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το 2021 βάζει τον πήχη ο ΣΕΤΕ από 26 εκατομμύρια που ήταν φέτος.
Σύμφωνα με μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου συνεδρίου του Συνδέσμου, το 2021 οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 34,8 εκατομμύρια, τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δες. ευρώ, η συνεισφορά του τουρισμού στην ελληνική οικονομία θα ανέλθει στα 44 δισ. ευρώ και οι απασχολούμενοι, άμεσοι και έμμεσοι, στο συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.
Περιγράφοντας τη δυναμική του κλάδου ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σημείωσε τη συμβολή του στην οικονομία λέγοντας ότι “είναι ο τίγρης της ελληνικής οικονομίας”. Στη δική του παρέμβαση ανέφερε ότι το 2026 η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσει το 22%, ενώ το 28% της συνολικής απασχόλησης της χώρας θα προέρχεται από τον τουρισμό.
Μείωση 8% στη Χαλκιδική
Σε αντίθεση με τη φετινή καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού η χρονιά στη Χαλκιδική έκλεισε με μείωση 8% ως προς τον αριθμό των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων, ενώ οι τιμές παρέμειναν καθηλωμένες στα περσινά επίπεδα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας “κακής έναρξης της σεζόν” σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Πρακτορείο FM 104,9 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. Αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν του 2017 είπε ότι οι συμφωνίες που έχουν γίνει ήδη κινούνται σε παρόμοια με τα φετινά οικονομικά επίπεδα, αφού “δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για μεγάλες τιμολογιακές προσαρμογές”.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 19/10/2016]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.