ΑΝΤΕΞΕ ΦΕΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΣΤΟ 8-10% ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

megalh-660x495Άντεξε, τηρουμένων των αναλογιών, η τουριστική κίνηση τη φετινή σεζόν στη Χαλκιδική. Ενώ ανέμενε πτώση της τάξης του 15%, φαίνεται πως περιορίζει τελικά τις απώλειές της στο 8% έως 10%.

Η κακή έναρξη της σεζόν, εν μέσω της διεθνούς ανασφάλειας για την τρομοκρατία αλλά και εξαιτίας του Προσφυγικού, επηρέασε τα νούμερα, τα οποία ενισχύθηκαν όμως στην καρδιά του καλοκαιριού και εμφανίζονται ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και τον Σεπτέμβριο. Είναι ενδεικτικό πως πολλά ξενοδοχεία της Χαλκιδικής έχουν τον Σεπτέμβριο πληρότητα 90%, ενώ η μέση πληρότητα του μήνα υπολογίζεται στο 80%.

Συνολικά, εκτιμάται ότι περί τους 800.000 τουρίστες βρέθηκαν αυτή τη σεζόν στη Χαλκιδική, εκ των οποίων οι 300.000 προήλθαν από Γερμανία, Ρωσία και Βρετανία, οι 100.000 από την Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες βόρειες αγορές, ενώ οι υπόλοιποι 400.000 αφορούσαν τον οδικό τουρισμό και προήλθαν κυρίως από τα Βαλκάνια, με τους Ρουμάνους να παίρνουν κεφάλι και να ακολουθούνται από Βουλγάρους και Σέρβους.

Παράνομα καταλύματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της τοπικής Ένωσης Ξενοδοχείων Γρηγόρη Τάσιο, το θετικό της φετινής σεζόν ήταν πως διευρύνθηκε η γκάμα των εθνικοτήτων, διασπείροντας τον κίνδυνο της εξάρτησης από λίγες αγορές.

«Η δουλειά που κάνει ο Οργανισμός έχει αρχίσει να φαίνεται με την προσθήκη νέων αγορών και τη συνεργασία με μεγάλους touroperators» τονίζει ο κ. Τάσιος. Πάντως ο ίδιος εκτιμά πως υπήρχαν επιπλέον 100.000 με 150.000 αφίξεις, οι οποίες κατευθύνθηκαν σε καταλύματα παράνομων μισθώσεων, κάτι που συνιστά πληγή για τον τουρισμό της περιοχής.

Στην πλειονότητά τους τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής θα κλείσουν στις 10 Οκτωβρίου, ενώ περί τις 15 με 20 μονάδες, κυρίως μεγάλα συγκροτήματα, θα ολοκληρώσουν τη σεζόν στα τέλη Οκτωβρίου.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, της ΜαρίαςΜαθιοπούλου, 21/09/2016]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.