ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

newego_LARGE_t_1101_1939322_type13031

Ενα νέο εγχείρημα που έχει σκοπό να κατακτήσει τους… αιθέρες κάνει δυναμική εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έρχεται να προστεθεί στο τουριστικό προϊόν της πόλης και άλλων ελληνικών προορισμών: το αερόστατο. Οι πτήσεις με αερόστατο είναι μία δημοφιλής δραστηριότητα σε πολλές περιοχές του κόσμου, με την Καππαδοκία να κρατάει τα «σκήπτρα».

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM ο Μίλτος Κοτζαγερίδης, εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται τα αερόστατα, εδώ και λίγους μήνες γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να συμπεριληφθεί το αερόστατο στις επιλογές των τουριστών, που επιλέγουν ως προορισμό όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Χαλκιδική και τα Μετέωρα. Σύντομα επίσης, θα γίνονται πτήσεις και στην περιοχή των ιαματικών λουτρών στο Λαγκαδά, καθώς έχει ήδη δρομολογηθεί συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες, σύμφωνα με τον κ. Κοτζαγερίδη

«Στο αερόστατο μπορούν να ανέβουν -ανάλογα με το μέγεθος του- από τέσσερα έως 30 άτομα. Η βόλτα διαρκεί 1,5 ώρα και στοιχίζει περίπου 150 ευρώ ανά επιβάτη», σημειώνει ο κ. Κοτζαγερίδης. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο, το οποίο «κλείνουν» τουριστικοί πράκτορες και περιλαμβάνει ενδεικτικά «μεταφορά από και προς το ξενοδοχείο, πρωινό, σνακ, σαμπάνια ή κάτι άλλο». «Είμαστε η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας επίσημα δημόσια μεταφορά με τουριστικά αερόστατα», ανέφερε ο κ. Κοτζαγερίδης. Οι τιμές είναι στα επίπεδα της Τουρκίας, όπως συμπλήρωσε, και πολύ καλύτερες από ό,τι στην Τοσκάνη όπου κυμαίνονται από 250 – 350 ευρώ. Γενικότερα, στην Ευρώπη, οι τιμές κυμαίνονται από 300 έως 600 ευρώ το άτομο. «Μία από τις εταιρείες μας δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στην Καππαδοκία, που σήμερα είναι πασίγνωστη για τις πτήσεις με αερόστατο», πρόσθεσε.

Το αερόστατο μπορεί να πετάει όλους τους μήνες, με εξαίρεση ίσως το Φεβρουάριο που μπορεί να καταστεί απαγορευτικός αν έχει δυνατούς ανέμους, όπως και οι περίοδοι έντονων βροχοπτώσεων. Στο μεταξύ, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε μία συνεργασία με τη HELEXPO – ΔΕΘ και θα πραγματοποιούνται πτήσεις κατά τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης. Επίσης, για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν πώς είναι να ανεβαίνει κανείς ψηλά με αερόστατο, θα μπορούν να το κάνουν στην τιμή των 20 ευρώ ανά άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση το αερόστατο θα είναι δεμένο και θα σηκώνεται περίπου 40 μέτρα, από όπου ο επιβάτης θα έχει την ευκαιρία για λίγη ώρα, να δει την πόλη να… απλώνεται στα πόδια του.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 26/8/2016]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.