ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΑΦΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

4mfwkp1WZN93lEmUs7EwΑύξηση αφίξεων μεταξύ 2% και 5% καταγράφει στη θερινή τουριστική σεζόν η ανατολική Χαλκιδική, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτες αντοχές σε μια δύσκολη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, προορισμοί όπως η Αμμουλιανή και n Ολυμπιάδα έφτασαν να σημειώνουν πληρότητες της τάξης του 95% – 100% για 2,5 συνεχόμενους μήνες. Επιπλέον, οι προβλέψεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο είναι εξαιρετικά αισιόδοξες, δεδομένης της προσέλκυσης στην περιοχή ευρωπαϊκών γραφείων περιπατητικού τουρισμού, καθώς και τουρισμού πολιτιστικών και προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Οι προορισμοί

Νέοι προορισμοί της ανατολικής Χαλκιδικής, εξάλλου, μπήκανμε αξιώσεις στον τουριστικό χάρτη, όπως n Βαρβάρα (ως μέρος του Αριστοτελικού Περιπάτου), n Αρναία (ως μέρος προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού) και τα Στάγειρα (ως πολιτιστική περιήγηση), προσελκύοντας τους πρώτους Ευρωπαίους, Τούρκους και Λιβανέζους θεματικούς ταξιδευτές, ενώ 22 νέα τουριστικά γραφεία από τοβόρειο-δυτικό- κεντρικό ευρωπαϊκό χώρο συνεργάζονται ήδη με ξενοδοχειακά καταλύματα ολόκληρης της περιοχής. Ιταλοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, Γάλλοι, Κύπριοι και Σουηδοί επισκέπτες πλαισίωσαν φέτος τους Βρετανούς, Γερμανούς, Ρώσους και Βαλκάνιους, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό τουριστικών αγορών, το οποίο χρόνο με το χρόνο αναμένεται να ισορροπήσει τη μονοκαλλιέργεια των παλαιότερων ετών.

Από την άλλη πλευρά δεκάδες ημερήσιες αποδράσεις και εκδρομές έχουν συμπεριληφθεί σε προγράμματα τουριστικών γραφείων, με αποτέλεσμα την προσέλκυση εκατοντάδων εκδρομέων σε καθημερινή βάση ειδικά στις περιοχές Ουρανούπολης, Βαρβάρας, Σταγείρων, Αρναίας και Αμμουλιανής. Στον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανέδειξε 16 μορφές εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή, συμμετέχουν 146 επιχειρήσεις και τοπικοί φορείς της ανατολικής Χαλκιδικής.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 29/08/2016]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.