ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: «Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

HAL3810--642x362

Ο Ελληνικός τουρισμός γιγαντώθηκε στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Σε αυτό μεγαλούργησε, με το 2014 να είναι η καλύτερη χρονιά της ιστορίας του, στα βασικά μεγέθη του (αφίξεις, εισπράξεις) και σε αυτό κατάφερε να παραμείνει ζωντανός, τόσο στις μεγάλες διεθνείς κρίσεις των τελευταίων δύο δεκαετιών, όσο και στην οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας.

Οκτώ στους δέκα αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας και ένα στα δύο ευρώ των εθνικών τουριστικών εσόδων, προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χάρη και στην ελευθερία διακίνησης πολιτών, αγαθών και κεφαλαίων.

Οι μεγαλύτεροι και σημαντικότεροι συνεργάτες και «τροφοδότες» των ελληνικών ξενοδοχείων εδρεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου εκτελείται και ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Με 10.000 ξενοδοχεία και πάνω από 300.000 εργαζόμενους, ο ξενοδοχειακός κλάδος γνωρίζει ότι στην εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, για τη σταθεροποίηση και επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας, για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η επιχειρηματικότητα, μόνον ένας βατός και ασφαλής δρόμος υπάρχει. Στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Η Χαλκιδική είναι μια ισχυρή τουριστική δύναμη στην Ελλάδα με έντονη την παρουσία του κατεξοχήν επιχειρηματικού της κλάδου, του ξενοδοχειακού, σε όλα τα τουριστικά δρώμενα της χώρας. Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν την ανάπτυξη της περιοχής, θα συνεχίσουν δυναμικά να το κάνουν κάτω από την ομπρέλα της Ευρώπης.

Η κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε ως χώρα απαιτούν ενότητα, ψυχραιμία και πνεύμα αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει χώρος για διχασμό.

Ο Τουρισμός, είναι ζωντανό και σημαντικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Ενωμένος και αποφασισμένος πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να διαφυλάξουμε το μέλλον μας, να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μας κεκτημένο, για το οποίο τόσες θυσίες και αγώνες έχουν γίνει και να διασφαλίσουμε την προοπτική του πιο σημαντικού τομέα της χώρας, εντός της Ευρώπης, εντός του ευρώ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.