ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ… ΠΟΥΘΕΝΑ!

035 stratoni

Όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, βγήκαν οι «Γαλάζιες Σημαίες» του 2015 για τις ακτές της Ελλάδας. Για την Χαλκιδική έχουμε φέτος 39 Γαλάζιες Σημαίες και για το Δήμο μας, το Δήμο Αριστοτέλη, τις εξής 14:

Ιερισσός/Δημοτική 1, Ιερισσός/Δημοτική 2, Ιερισσός/Δημοτική 3, Καμπούδι 1, Καμπούδι 2, Καμπούδι 3, Ουρανούπολη 1, Ουρανούπολη 2, Ουρανούπολη 3, Άγιος Παύλος, Πόρτο Άγιο, Νέα Ρόδα 2, Στρατώνι, Κάμπος.

Η Ελλάδα, που κέρδισε φέτος 395 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες της και εννέα για τις μαρίνες της, μένοντας πίσω από την Ισπανία και την Τουρκία, υποχώρησε στην τρίτη θέση της λίστας με τις βραβευμένες ακτές παγκοσμίως (από δεύτερη, το 2013 και το 2014). Παρά τις επιδόσεις Κρήτης, Χαλκιδικής και Δωδεκανήσων, που για ακόμα μία χρονιά σάρωσαν τα βραβεία, η Ελλάδα έχασε συνολικά 13 γαλάζιες σημαίες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στις Κυκλάδες, (με εξαίρεση την Πάρο, στην οποία βραβεύτηκαν πέντε παραλίες), κανένα νησί δεν κατάφερε να κερδίσει περισσότερες από τρεις Γαλάζιες Σημαίες.

Να θυμίσουμε πως εκτός από την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων, οι παραλίες πρέπει να πληρούν συνολικά 33 κριτήρια για να κερδίσουν μια γαλάζια σημαία, ενώ οι μαρίνες 25. Ανάμεσα σε αυτά, η καθαριότητα και η επάρκεια σε κάδους απορριμμάτων, η απαγόρευση του ελεύθερου κάμπινγκ και της κίνησης οχημάτων στην ακτή και η παρουσία ναυαγοσώστη. Όπως επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, οι γαλάζιες σημαίες θεωρούνται το πιο αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο σύμβολο ποιότητας παγκοσμίως, ενώ τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού τις θεωρούν σημάδι καλής οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Αν σας ενδιαφέρουν κι άλλες παραλίες, δείτε εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.