ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΒΙΕΤΝΑΜ & ΛΙΒΑΝΟ

pyrgos-ouranoupoleos-232

Σε δύο απρόσμενες αγορές ετοιμάζεται να ταξιδέψει η προ του Άθω περιοχή, φιλοδοξώντας να αντλήσει νέους τουρίστες με δέλεαρ τον πολιτιστικό και θρησκευτικό πλούτο της. Το Βιετνάμ και ο Λίβανος μπαίνουν ψηλά στη λίστα του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, ο οποίος καταρτίζει αυτήν την περίοδο το marketing plan για το 2015. Σε αυτό εντάσσονται επίσης οι χώρες της Σκανδιναβίας αλλά και η Τουρκία. Η αγάπη των Βιετναμέζων για τον πολιτιστικό τουρισμό έγινε αφορμή για να στρέψει ο οργανισμός από το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής το βλέμμα του στη μακρινή χώρα. Μάλιστα, ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια τουριστική διαδρομή που θα περιλαμβάνει από το Άγιο Όρος και οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Αριστοτέλη, που γεννήθηκε στην περιοχή (αρχαία Στάγειρα), έως τον… Αλέξανδρο και την Αμφίπολη, η οποία απέχει μόλις μισή ώρα από την Ολυμπιάδα.

Όμως ούτε η επιλογή του Λιβάνου είναι τυχαία, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αποτελείται από χριστιανούς με μεγάλο ενδιαφέρον για το Άγιο Όρος. Μάλιστα, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω σκέφτεται να προωθήσει στη λιβανέζικη αγορά τα γαμήλια τουριστικά πακέτα του, καθώς διαπιστώνει ενδιαφέρον. Σημαντική ζήτηση, όμως, για την περιοχή εμφανίζει και η σκανδιναβική αγορά. Στο πλαίσιο πρόσφατων ενεργειών προώθησης από τον οργανισμό, που αξιοποίησε και κάποια δείγματα τοπικών προϊόντων, το μέλι Αρναίας έκλεψε τις εντυπώσεις και μεγάλη εισαγωγική εταιρία της Σουηδίας ενδιαφέρθηκε για εμπορική συνεργασία. Στα τέλη Μαρτίου, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη με αντικείμενο τη θεματική «ακολουθώντας τους δρόμους του μελιού» που προωθεί ο οργανισμός, αφού οι Σκανδιναβοί εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα ενδιαφέρονται και για εναλλακτικού τύπου διακοπές.

«Προσθέτουμε νέες αγορές στον σχεδιασμό μας για το 2015. Η περιοχή μας, άλλωστε, έχει μια ευρεία γκάμα τουριστικών προτάσεων που μπορούν να καλύψουν πολλές και διαφορετικές προτιμήσεις» σημείωσε η διευθύντρια επικοινωνίας του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω Μαρία Πάππα.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 20/09/2014]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.