ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

003 parko aristoteli dr

Αριστοτελικό «τραπέζι» θα στρώσει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω στο άλσος του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα Χαλκιδικής, τον Σεπτέμβριο, κάνοντας «βουτιά» στις γαστρονομικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, στα υλικά και στις μαγειρικές της εποχής που έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος φιλόσοφος μας, με σκοπό να αναβιώσει συνήθειες του μακρινού παρελθόντος.

Κρέας, πλιγούρι, κρασί, συνταγές από μια ένδοξη εποχή και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος, όλα θα έχουν τη θέση τους σε ένα ιδιότυπο αριστοτελικό συμπόσιο, που θα περιλαμβάνει, πέραν της γευστικής απόλαυσης, επίδειξη μαγειρικής, αλλά και βοτανολογικές περιηγήσεις στην αρχή του αριστοτελικού περιπάτου, που είναι χαραγμένος στην περιοχή.

Για το διαφορετικό αυτό τραπέζι θα χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα και είδη. Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αξιοποιήσει το μοναδικό και διεθνούς αναγνωρισιμότητας brand name του μεγάλου φιλοσόφου μας, ο οποίος γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα αρχαία Στάγειρα (η σημερινή ονομασία της περιοχής είναι Λιοτόπι, μισό χιλιόμετρο νοτίως της Ολυμπιάδας), σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Το όνομα του Αριστοτέλη, που είναι γνωστό ανά την υφήλιο, λίγο έχει αξιοποιηθεί από τους τουριστικούς παράγοντες της περιοχής, που έχουν αρχίσει σταδιακά να «επενδύουν» στη δυναμική του.

Το Αριστοτελικό συμπόσιο είναι μια από τις δύο νέες δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Mount Athos Area Kouzina, τη δράση που κάνει τη γαστρονομία πρεσβευτή προώθησης της περιοχής στο εξωτερικό. Η δεύτερη δράση είναι το Arnea Kouzina Traditional, μια γιορτή παραδοσιακής κουζίνας που θα γίνει στο άλσος της Αγίας Παρασκευής, στην Αρναία Χαλκιδικής. Αυτές τις ημέρες κηρύχθηκε και η έναρξη του προωθητικού ταξιδιού του Mount Athos Area Kouzina 2015 στο εξωτερικό, το οποίο και θα αποτελέσει εργαλείο προβολής του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής στις αγορές του κόσμου. Ολόκληρο το πρόγραμμα του 2015, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, θα διαπνέεται από τον αέρα και της ιταλικής κουζίνας.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 30/07/2014]

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.