ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

stigmes_2013-5

Σε 11 ευρωπαϊκές πόλεις, θα ταξιδέψει τους επόμενους μήνες η γαστρονομική εκδήλωση Mount Athos Area Kouzina 2014 , που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω. Ο οργανισμός θα προβάλει την ελληνική κουζίνα αρχαιοελληνική, μοναστηριακή, προσφυγική και μεσογειακή σε 220 εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης και τουριστικών γραφείων. Αμέσως μετά το ταξίδι της στην Ευρώπη, η διοργάνωση θα επιστρέψει στη Χαλκιδική, όπου στο διάστημα μεταξύ 15 Μαΐου και 15 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν 34 γαστρονομικές βραδιές. Κάθε βράδυ, τοπικοί σεφ, σε συνεργασία με πέντε Ευρωπαίους συναδέλφους τους, θα αναδεικνύουν τη χρήση των τοπικών προϊόντων στη μαγειρική, ζαχαροπλαστική και θα παρουσιάζουν γαστρονομικές τεχνικές, βασισμένες στις επιρροές εκείνες που αποτελούν τους πέντε άξονες της διοργάνωσης, με τους εξής τίτλους: η αρχαιοελληνική κουζίνα , η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου , η μοναστηριακή κουζίνα , η κουζίνα των αλησμόνητων πατρίδων και η μεσογειακή κουζίνα.

Στις φετινές δραστηριότητες θα λάβουν μέρος 25 τοπικές επιχειρήσεις, τρεις επαγγελματικοί φορείς, 22 τοπικοί παραγωγοί και εννέα τοπικοί σύλλογοι. Επιπρόσθετα, πάνω από 80 Έλληνες, Ευρωπαίοι και Ασιάτες εκπρόσωποι Τύπου θα επισκεφθούν την περιοχή του Άθω και του Αριστοτέλη από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου, ώστε να ζήσουν τη γιορτή και να αποκτήσουν την εμπειρία. Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα της διοργάνωσης είναι φέτος αφιερωμένη στη γαλλική κουζίνα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας και το Εμπορικό Τμήμα της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα (UbiFrance).

[ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 20/12/2013[

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.