ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΑΛΙΚΙΔΙΚΗΣ

14745376_Paliouri3.limghandler

Καυτό προβλέπεται το επόμενο τρίμηνο στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων καθώς με βάση το εκ νέου αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθούν συνολικά εννέα διαγωνισμοί και να προκηρυχθούν τρεις καινούργιοι.

Το πρόγραμμα εισέρχεται στα πολιτικά «δύσκολα» νερά της ιδιωτικοποίησης ευαίσθητων υποδομών (όπως ύδρευση, δίκτυα ηλεκτρισμού, λιμάνια κ.ά), χωρίς μάλιστα το Ταμείο να έχει πρόεδρο μετά την παραίτηση Σταυρίδη και ενώ η τρόικα προειδοποιεί ότι αν δεν επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις, η διαχείρισή του θα αλλάξει χέρια.

Στην τελική φάση, δηλαδή της υποβολής δεσμευτικών προσφορών εισέρχονται, όπως δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης, οι διαγωνισμοί για την ΕΥΑΘ, τον Ιππόδρομο (ΟΔΙΕ), το Ελληνικό, τα ακίνητα στο Παλιούρι (Χαλκιδική), στην Αφάντου (Ρόδος), τα Ξενία, καθώς και για το πρώτο πακέτο με μαρίνες (Αλιμος), αλλά και για τις μαρίνες της Χίου και της Πύλου.

Επίσης το επόμενο τρίμηνο αναμένεται η έναρξη των διαγωνισμών για την αξιοποίηση του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και της Εγνατίας Οδού. Συνολικά, όπως είπε ο κ. Εμίρης, «σε εξέλιξη βρίσκονται περισσότερα από 23 έργα».

[ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ-Οικονομία]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.