ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

aristo660

Επίσημη παρουσίαση του Αριστοτελικού Περιπάτου Την πρώτη από τις οκτώ χαρτογραφημένες ιστορικές περιπατητικές διαδρομές της προ του Άθω περιοχής (Χαλκιδικής) θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στο κοινό ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, με στόχο την ανάδειξη μιας εξαιρετικής φυσικής διαδρομής, η οποία παρουσιάζει εκτός από ιστορικό και επιστημονικό ενδιαφέρον Πρόκειται για τον Αριστοτελικό Περίπατο, ο οποίος ξεκινά από το προστατευμένο (από το ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000) Άλσος του Αριστοτέλη και τα οθωμανικά Σιδηροκαύσια (του σημερινού οικισμού των Σταγίρων) και καταλήγει στα Αρχαία Στάγιρα (της Ολυμπιάδας), τον τόπο που γέννησε τον Αριστοτέλη. Το μήκος του εκτείνεται στα 22 χιλιόμετρα, τα οποία ακολουθούν τα σκιερά μονοπάτια του Αριστοτελικού Βουνού και εναλλάσσονται ανάμεσα σε πολύ πυκνή βλάστηση και σε ξέφωτα με θέα στο γαλάζιο του Ακάνθιου και του Στρυμονικού Κόλπου.

imgres

Η συγκεκριμένη διαδρομή, στην οποία διεξάγεται πολυετής έρευνα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ με τίτλο «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών», θα παρουσιασθεί και θα προωθηθεί στο κοινό ως: Περιβαλλοντική Περιήγηση, Περιπατητική Διαδρομή, Ιστορικός Περίπατος ενώ θα αποτελέσει την πρώτη από τις οκτώ διαδρομές, που περιλαμβάνονται στην αγγλική έκδοση Το βιβλίο διαδρομών της προ του Άθω περιοχής , η οποία θα παρουσιασθεί στο κοινό την ίδια ημέρα από εκπρόσωπο δημοφιλούς γραφείου εναλλακτικού τουρισμού της Βρετανίας, που επισκέπτεται για τρεις ημέρες την περιοχή.

PERIPATOS2

Η παρουσίαση του Αριστοτελικού Περιπάτου αποτελεί συνεργεία του Οργανισμού και των ακόλουθων φορέων: 1. Τμήμα Βιολογίας Α.Π.Θ. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών (ΒΑΦ) . 2. Ποδηλατικός Όμιλος ΒΕΛΟΣ. 3. Ε.Ο.Α. Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία. 4.Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης. 5. Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.