ΤΟ ΡΥΠΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

VITRINE-3

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής καταδίκαζει απερίφραστα τη νέα βίαιη και τρομοκρατική επίθεση κατά της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού.

Αναφέρει δε τα εξής:

Σε συνέχεια των προτέρων γεγονότων τρομοκρατικής βίας η μερίδα πολιτών του Δήμου μας, στην προ του Άθω περιοχή, που έχει τα στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης και διασπείρει φόβο σε όλους τους πολίτες, συνεχίζει την δράση της. Απειλεί και εκβιάζει εργαζομένους και δημότες που έχουν διαφορετική άποψη με αυτούς και καταστρέφει ιδιωτική και δημόσια περιουσία, μετατρέποντας την Ιερισσό σε «υπό κατάληψη και τρομοκρατούμενη» πόλη, λειτουργώντας ως οργανωμένη «πολιτοφυλακή».

Τον τελευταίο καιρό παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές στην δράση τους, συνεχίζουν να ενεργούν συντονισμένα την βίαιη συμπεριφορά τους καταλαμβάνοντας τα σημεία εισόδου και εξόδου της πόλης της Ιερισσού, να απειλούν και να εκβιάζουν τους πολίτες στοχοποιώντας αυτούς, καταρτίζοντας άτυπη λίστα των υποψηφίων θυμάτων τους.

Συγκεκριμένα προέβησαν επανειλημμένα σε καταστροφές οχημάτων εργαζομένων στην μεταλλευτική εταιρεία της περιοχής με ρίψη μπογιάς καταστρέφοντάς τα. Περαιτέρω κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 24-6-2013, έλαβε χώρα επίθεση με πέτρες στο εμπορικό κατάστημα της κ. Ζωής Γατά, Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιερισσού. Η κ. Γατά δεχόταν απειλές από καιρό προκειμένου να εξαναγκαστεί σε παραίτηση. Οι ζημιές στην τζαμαρία και στα εμπορεύματα ανήλθαν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και ενώ την Παρασκευή 26-6-2013 αντικαταστάθηκε ο σπασμένος υαλοπίνακας, σήμερα 1-7-2013 επίσης κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώθηκε εκ νέου επίθεση σπάζοντας όλους τους υαλοπίνακες του καταστήματος πλέον με τη ρίψη πετρών, προκαλώντας την ολοκληρωτική καταστροφή του καταστήματος, με αποτέλεσμα τη ηθική, ψυχική και οικονομική εξόντωση της κ. Γατά, παρά την καταγγελία της στις Αστυνομικές Αρχές.

Τον τελευταίο καιρό ζούμε γεγονότα και ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες στιγματίζουν τον τόπο μας, καλλιεργούν τη φοβία και την ανασφάλεια στους συμπολίτες μας και οδηγούν με βεβαιότητα, στο δρόμο της συρρίκνωσης και του μαρασμού της τοπικής κοινωνίας.

Εκβιασμοί, βιαιοπραγίες και ακραίες συμπεριφορές αποτελούν πλέον μια παγιωμένη κατάσταση.

VITRINE 2

Οι ακραίες αυτές συμπεριφορές σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν και δεν αντιπροσωπεύουν την συντριπτική πλειοψηφία των φιλήσυχων συνδημοτών μας.

     Απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές, ως Δήμος αλλά και ως πολίτες έχουμε μόνο μια απάντηση να δώσουμε:

  • να τις καταδικάσουμε απερίφραστα και χωρίς μισόλογα
  • να προστατεύσουμε την κοινωνία μας και τα θεσμικά της όργανα. Δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτές συμπεριφορές, που διχάζουν και τρομοκρατούν τους συμπολίτες μας.
  • να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης, της αλληλεγγύης και της αρμονικής συμβίωσης, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει  προοπτική στην επίλυση των προβλημάτων μας.

 

Τα ανωτέρω γεγονότα και οι παραλείψεις της πολιτείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να επιβάλει το νόμο και τη τάξη, έχουν κυριολεκτικά διαλύσει την  κοινωνική συνοχή, τις δομές και την λειτουργία του Δήμου μας.

Παρότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία τα πρόσωπα, τα οποία ενεπλάκησαν στα ανωτέρω γεγονότα, υπάρχουν όμως πρόσωπα, τα οποία τίθενται επικεφαλής ή ηγούνται του αγώνα κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας.  Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στην αστυνομία και στις Αρχές, πρόσωπα που ποτέ δεν έχουν καταδικάσει αυτές τις παράνομες συμπεριφορές. Αντιθέτως με τον δημόσιο λόγο τους τις ενθαρρύνουν. Είναι άξιο απορίας γιατί οι Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές ανέχονται τις ανωτέρω συμπεριφορές και δίνουν την εντύπωση ανυπαρξίας επιχειρησιακού σχεδιασμού και συντονισμού δράσεων για την καταστολή όλων των εγκληματικών ενεργειών.

Η απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται είναι επικίνδυνη για τους δημότες μας, αδιανόητη για ευνομούμενη πολιτεία και  προσβάλλει βαρύτατα και την εικόνα του δήμου μας και την τοπική οικονομία.

Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε ανταποκρινόμενοι στο καθήκον μας να διαφυλάξουμε την ενότητα και την ασφάλεια των δημοτών μας, απευθυνόμενοι σε κάθε αρμόδιο και στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου.

Επίσης με κοινή ανακοίνωσή τους ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ αντιτίτθενται στο ρυπαρό περιβάλλον βίας και τρομοκρατίας που ζουν καθημερινά και είναι έτοιμοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους!

dilosi 1

dilosi 2

dilosi 5 dilosi 4 dilosi 3

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.