ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

011 varavara

Η συμφωνία της φύσης περιλαμβάνει δύο απίθανους καταρράκτες και ολοκληρώνεται με τους ίταμους, τα σκλήθρα, τις φλαμουριές, τις οξιές, τις άγριες φουντουκιές που φυτρώνουν ολόγυρα, ενώ τα βράχια με τα έντονα χρώματα σχηματίζουν ένα είδος πύλης στα ψηλά. Τόσο η τοποθεσία οσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επι γης παραδείσου.

monopati-varvara-1

Αφήνοντας το αυτοκίνητο στο χώρο στάθμευσης και μπαίνοντας στην ρεματιά μπορείτε να δείτε δύο καταρρακτες, Το σημείο από παλιά ονομαζόταν «του Αγγελούση» και το νερό καταλήγει στον Μαυρόλακα, το ποτάμι που είναι το σύνορο Ολυμπιάδας-Βαρβάρας.

Τον πρώτο καταρράκτη θα τον δείτε από ψηλά (όσοι έχουν υψοφοφία καλύτερα ας το αποφύγουν), ενώ στον δεύτερο θα νιώσετε την ορμή του νερού, ακόμα και το καλοκαίρι.

Η περιπατητική διαδρομή ανακάλυψης είναι σύντομη (5-10 λεπτά) και τόσο τα ξύλινα γεφυράκια, όσο και η σωστή σηματοδότηση συμβάλλουν θετικά στην απόλαυση του μοναδικού τοπίου. Ιδανικός τόπος για οικογένειες με μικρά παιδιά, τα οποία είναι σίγουρα ότι θα ενθουσιαστούν.

014 varavara

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας κρύβονται στο πυκνό δάσος που ανήκει στη Βαρβάρα, αλλά βρίσκονται πιό κοντά στην Ολυμπιάδα. Ακολουθώντας τον ασφάλτινο δασικό δρόμο Βαρβάρας-Ολυμπιάδας (μια από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στην Χαλκιδική) θα περάσετε τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες (λέγεται και Κρασονέρι) και θα κατηφορίσετε μέχρι να δείτε την ταμπέλα με τη σχετική σήμανση στ’ αριστερά σας. Ακολουθείτε το βατό χωματόδρομο και στα 2,3 χιλιόμετρα χρειάζεται προσοχή: Το σωστό είναι να στρίψετε όλο αριστερά ακολουθώντας τη «φουρκέτα». Μετά από 900 μέτρα θα έχετε φτάσει στο σημείο στάθμευσης των καταρρακτών. Αν πάτε ελαφρά αριστερά θα βρεθείτε μετά απο 4 χλμ. πάνω σε περιοχή λατομείων, ενώ αν συνεχίσετε την πορεία σας ανατολικά θα φτάσετε στα Καλύβια Βαρβάρας.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.