H ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ WTM – ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

filesΗ Χαλκιδική ήταν παρούσα για μία ακόμα χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, 2-5 Νοεμβρίου 2015. Η WTM θεωρείτε μία σημαντικότερες εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος με πάνω από 5.000 εκθέτες από 186 χώρες και καλύπτεται επικοινωνιακά από σχεδόν 3.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Η ελληνική παρουσία ήταν ιδιαίτερα έντονη και η επισκεψιμότητα του περιπτέρου ήταν αυξημένη. Το κλίμα ήταν γενικά θετικό και ο ελληνικός τουρισμός συνέλεξε τα πρώτα μηνύματα για την επόμενη περίοδο. Οι Βρετανοί δείχνουν να προτιμούν την Ελλάδα γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση που παρατηρείται από το Ην. Βασίλειο, με τον αριθμό των τουριστών να παρουσιάζει αύξηση 25% για το 2015. Η WTM στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, καθώς οι επισκέπτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την ηπειρωτική όσο και για τη νησιωτική χώρα.

Σημαντικό είναι ότι οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση του 4% στις προ-κρατήσεις Άγγλων για διακοπές στην Ελλάδα μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο ΕΟΤ στη διάρκεια της έκθεσης WTM, βάσει της έκθεσης Leisure Travel Monitor της GfK. Η θετική αυτή προοπτική ενθαρρύνεται από την ισχυροποίηση της αγγλικής λίρας έναντι του ευρώ καθώς και την κατάσταση που επικρατεί στις ισλαμικές χώρες και τη γειτονική Τουρκία ενώ διαφαίνεται ότι η ανοδική πορεία θα συνεχιστεί.

Η Χαλκιδική συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ και εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, κ Γρηγόρη Τάσιο, στελέχη του Οργανισμού καθώς και αρκετούς ξενοδόχους και ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής. Η παρουσία της Χαλκιδικής ισχυροποιήθηκε καθώς δίπλα, όπως και πέρυσι, ήταν το stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, διευκολύνοντας τους επισκέπτες που ήθελαν πληροφορίες για την περιοχή. Στόχο εξάλλου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής για τα επόμενα χρόνια αποτελεί η κοινή παρουσία Κεντρικής Μακεδονίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ως συνολικό προορισμό.

Το περίπτερο του Οργανισμού επισκέφτηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία συνομίλησε με τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΤΟΧ και τους εξέφρασε την επιθυμία της να επισκεφτεί τη Χαλκιδική για συναντήσεις σχετικές με τα τουριστικά θέματα που απασχολούν το νομό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με την υπεύθυνη δημοσιών σχέσεων του ΤΟΧ στην βρετανική αγορά, Mrs Sandra Bruce πραγματοποίησε συνολικά πάνω από 40 προκαθορισμένα ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες και Tour Operators. Πολλοί από αυτούς επισκέφθηκαν ήδη την περιοχή με κάποιο από τα FAM TRIPS που διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό, ενώ όσοι δεν ήρθαν δήλωσαν συμμετοχή για την άνοιξη 2016. Στις συναντήσεις δόθηκε ιδιαίτερο βάρος και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το επετειακό έτος Αριστοτέλη, επί της ευκαιρίας της συμπλήρωσης 2400 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου φιλοσόφου και τις εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τον εορτασμό.

Παράλληλα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής στο πλαίσιο αναζήτησης νέων πρακτικών προβολής του προορισμού πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων που αφορούσαν τη διαδικτυακή προβολή του προορισμού μέσω συνεργασιών και συνεργειών με μεγάλα ταξιδιωτικά portal και online booking systems με στόχο την περαιτέρω αύξηση της αναγνωσιμότητας του προορισμού. Με τις νέες αυτές στοχευμένες δράσεις, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής αισιοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό των άγγλων επισκεπτών που φέτος έφτασαν τις 65.000.

Σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις των στελεχών του Οργανισμού με εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία που ασχολούνται με το γαμήλιο τουρισμό. Παρατηρείτε αυξημένο ενδιαφέρον από τους Βρετανούς για την πραγματοποίηση γάμων στη Χαλκιδική ενώ το ενδιαφέρον τους επικεντρώνετε σε beach bars και μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος και μοναδικού φυσικού κάλους.

Η Χαλκιδική θα είναι παρούσα και στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia” με δικό της περίπτερο (περ. 15, stand 57).

 

[ΠΗΓΗ: http://respentza.blogspot.gr/, 11/11/2015]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.