ΤΑΣΙΟΣ: Η ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

τασιος

Σε μια περίοδο που θα φάνταζε ιδανική για τον τουρισμό της Ελλάδας, καθώς αρχές Ιουλίου η έλευση των τουριστών θα έπρεπε να είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, με τους επισκέπτες να γεμίζουν καταλύματα, καταστήματα και παραλίες, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ήδη από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η ζήτηση για διακοπές στη Χαλκιδική που αποτελούσε πάντα έναν πόλο έλξης των τουριστών, ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Η πολιτικοοικονομική αστάθεια είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των κρατήσεων με τη χαριστική βολή να δίνεται την προηγούμενη Δευτέρα με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls. Όπως όλα δείχνουν ο τουρισμός στην πάλαι ποτέ γεμάτη Χαλκιδική έχει ρημάξει εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων. Τουρίστες ακυρώνουν τις κρατήσεις τους, πρατήρια καυσίμων ελλείψει ρευστού δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες, στα εισαγόμενα προϊόντα έχει μπει ένα χρονικό όριο, η αγοραστική κίνηση είναι ανύπαρκτη και οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε διαρκείς επαφές για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόριος Τάσιος, το κλίμα μέχρι στιγμής στους τουρίστες της Χαλκιδικής είναι ήρεμο και χωρίς ιδιαίτερη ανασφάλεια, ωστόσο υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη. «Τα πράγματα για την ώρα είναι ήρεμα. Η άμεση συνεργασία των ξενοδοχειακών κλάδων σε πανελλαδικό επίπεδο έχει βοηθήσει την κατάσταση», λέει και συνεχίζει: «Υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις κυρίως από τη Δυτική Ευρώπη, από Γερμανία και Βρετανία. Είναι όμως αναπόφευκτες και μέχρι στιγμής είναι λίγες, γιατί μετράμε ώρα-ώρα».

Οι σοβαρές ελλείψεις –μέχρι στιγμής– δεν έχουν προλάβει ακόμα να κάνουν την εμφάνισή τους. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τάσιος ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του ότι η τροφοδοσία επαρκεί μέχρι σήμερα, Τρίτη. «Ελλείψεις προς το παρόν δεν έχουμε αλλά η τροφοδοσία και τα εισαγόμενα προϊόντα επαρκούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Από εκεί και μετά δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Βρισκόμαστε όλοι οι κλάδοι σε συνεχείς διαβουλεύσεις», λέει.

Έχουν παγώσει τα πάντα

Σύμφωνα με προηγούμενα ρεπορτάζ, τα ξένα δημοσιεύματα αλλά και οι φήμες περί Grexit είχαν ως συνέπεια τη μείωση της ζήτησης σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα οι ξενοδόχοι να προσανατολίζονται σε πακέτα προσφορών που αφορούν Έλληνες και ξένους. Ωστόσο, μετά την κήρυξη των capital controls, έχουν παγώσει τα πάντα όπως τονίζει ο κ. Τάσιος. «Όσο παραμένουμε στα αζήτητα στην ουσία και υπό capital controls, τόσο καταστρέφεται ένα σημαντικό κομμάτι της χώρας που είναι ο τουρισμός. Έχουν παγώσει τα πάντα. Έχει στεγνώσει όλη η αγορά», λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Η συμφωνία θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό… Τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν γίνονται πλέον κρατήσεις και είναι λογικό γιατί οι άνθρωποι φοβούνται. Η σεζόν μοιάζει χαμένη.»

Προβλήματα σε πρατήρια καυσίμων

Τα ταμπελάκια που γράφουν ΟΧΙ πιστωτικές, ΜΟΝΟ μετρητά αντίκρισαν αρκετοί τουρίστες και στη Χαλκιδική που ήθελαν να εφοδιάσουν το αυτοκίνητο τους με βενζίνη για να επισκεφτούν τις κοντινές παραλίες. Σύμφωνα με τον κ. Τάσιο οι τουρίστες αντιμετώπισαν προβλήματα σε ορισμένα πρατήρια υγρών καυσίμων τα οποία δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες. «Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι κάποια πρατήρια υγρών καυσίμων δεν αποδέχονται τις πιστωτικές κάρτες. Οι τουρίστες τότε έρχονται σε επαφή με τα ξενοδοχεία στα οποία έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες. Απευθυνόμαστε σε όποιο πρατήριο έχει πιστωτική, ώστε να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες», αναφέρει.

 

: KARFITSA, 04/07/2015

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.