ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ

Wind turbines farm

Εκπληκτική είδηση, πραγματικό λαβράκι….: «Η εταιρία του Γιώργου Μπόμπολα «ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.» («ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟ∆ΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ») σκοπεύει να δημιουργήσει αιολικό πάρκο ισχύος  40MW. Η συνολική δαπάνη για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών φθάνει τα 47.875.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, το ελληνικό δημόσιο επιχορηγεί την εταιρία του Μπόμπολα, με ποσό που ξεπερνά τα 19 εκατ. και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 19.150.000 ευρώ, πρόκειται δηλαδή για το 40% του συνολικού κόστους».

Για κάποιον που δεν ξέρει τι συμβαίνει, ακούγεται σχεδόν σαν σκάνδαλο: Γιατί δίνουμε λεφτά του Μπόμπολα; Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, διότι η «είδηση» είναι μισή όπως πάντα φροντίζουν να αναρτούν παρόμοιες ειδήσεις blog όπως το www.koutipandoras.gr ή το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων…

Στην Ελλάδα ανοίγουν κάθε τόσο προγράμματα – χρηματοδοτικά πρωτόκολλα με χρήματα κυρίως της Ε.Ε. για την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Παράδειγμα το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έκλεισε πρόσφατα. Χρηματοδοτεί μέχρι 40% μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αυτά τα προγράμματα λειτουργούν ως εξής: Κάνεις αίτηση, δηλώνεις τι θες να χρηματοδοτήσεις και ανάλογα με το αν οι δαπάνες σου είναι επιλέξιμες και αν πληροίς τα κριτήρια ως επιχείρηση, χρηματοδοτείσαι. Ανάλογα προγράμματα υπάρχουν και για μεγάλες επενδύσεις, όπως ο λεγόμενος επενδυτικός νόμος. Ο Επενδυτικός Νόμος (Ν.3908/2011) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Φεβρουαρίου του 2011 και έκτοτε τροποποιήθηκε με τους Νόμους 4072/12, 4155/13 και 4146/13. Η ένταση των ενισχύσεων κυμαίνεται από 15% έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος της αιτούσας επιχείρησης, το είδος και την περιοχή εγκατάστασης της επένδυσης και το ύψος του αιτούμενου προϋπολογισμού.

Ενδεικτικά επιδοτούνται: , Ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 3*, Μονάδες Τουρισμού Υγείας, Θεματικά Πάρκα, Κέντρα αποκατάστασης – αποθεραπείας κ.α., Μεταποιητικές μονάδες (βιομηχανίες και βιοτεχνίες αγροτικών προϊόντων, τροφίμων, μετάλλων, φαρμάκων, ενδυμάτων, επίπλων κ.α.), Μονάδες Logistics, Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (εκτός Φ/β και ηλιοθερμικών), Γεωργικές και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις (Θερμοκήπια, Κτηνοτροφικές και Πτηνοτροφικές μονάδες κ.α.), Τηλεπικοινωνίες, Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, Εκδόσεις κ.α., Μονάδες Ανακύκλωσης.

Καταλάβατε τώρα πως δημιουργούνται οι εντυπώσεις; Μήπως επειδή ήταν η εταιρεία του Μπόμπολα, θα έπρεπε να αποκλειστεί από την χρηματοδότηση, παρ’ όλο που πληροί όλους τους όρους; Θα μας απαντήσει κανείς;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.