ΚΑΤΑΔΙΚΗ MAKH ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ για το ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ

makisT

Η επιχειρούμενη αποκαθήλωση δημάρχου Αριστοτέλη  κ. Χρ. Πάχτα δια της μεθόδου της συκοφάντησης, αποτυγχάνει σε κάθε της βήμα. Τελευταίο κρούσμα η καταδίκη Τριανταφυλλόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική βλάβη.

Είπαμε ότι η δικαιοσύνη αργεί, αλλά εκτελεί το έργο της. Μόλις τον Ιούνιο του 2013 εκδικάσθηκε η αγωγή του Χρήστου Πάχτα κατά του γνωστού κιτρινιστή Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, για τις συκοφαντικού περιεχομένου εκπομπές του. Επειδή η ιστορία πάει αρκετά πίσω, ας θυμηθούμε μαζί την αλυσίδα των γεγονότων.

Ο Τριανταφυλλόπουλος στις εκπομπές του «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ» της 25-01-2004 και «ΖΟΥΓΚΛΑ» της 29-01-2004, παρουσίασε μια μάρτυρα ονόματι Χρύσα Τέλια, η οποία ισχυρίσθηκε ότι ο τότε υφυπουργός οικονομίας Χρήστος Πάχτας διατηρούσε σχέσεις διαπλοκής με τη διοίκηση της εταιρίας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» και τον επιχειρηματία Στέγγο. Συγκεκριμένα μάλιστα, ότι ο Χρ. Πάχτας διατηρούσε στενές επαφές με τη διοίκηση και συγκεκριμένους εκπροσώπους της εταιρίας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ», ικανοποιώντας ιδιαίτερα συμφέροντα, ότι επισκεπτόταν ο ίδιος τα γραφεία της εταιρίας πραγματοποιώντας πολυάριθμες συναντήσεις με διοικητικά στελέχη, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες εναγομένων της εταιρίας αυτής παραδόθηκε στον ενάγοντα πακέτο μετοχών, αξίας 600 εκατομμυρίων δραχμών (!), ότι ο ενάγων διατηρούσε μετοχές στις εταιρίες “Golf Porto Carras, Τουριστικές Αναπτύξεις, Μελτέμι, Καστρί, Στροφύλι, Alviterra και Δήλος Μαρίνες Α.Ε., συναφών συμφερόντων με την εταιρία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ». Με τις δηλώσεις αυτές ο ενάγων κατηγορήθηκε ότι διατηρώντας στενές σχέσεις με την εταιρία, δωροδοκήθηκε, ώστε να μεθοδεύσει και να προωθήσει τον διά της από 21-01-2004 νομοθετικής ρύθμισης αποχαρακτηρισμό έκτασης 17.500 χιλιάδων στρεμμάτων δάσους στη περιοχή Πόρτο Καρράς, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, η οποία βρισκόταν στην ιδιοκτησία της εταιρίας, προκειμένου η τελευταία να προχωρήσει στην ανοικοδόμηση και εμπορική της αξιοποίηση. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι άπαντες οι ανωτέρω ισχυρισμοί ήταν ψευδείς και δυσφήμισαν τον ενάγοντα σε σημείο που να τρωθεί η πολιτική του σταδιοδρομία και να προσβληθεί η προσωπικότητα του σε πανελλήνια κλίμακα. Για τη Χρύσα Τέλια όμως, στις δηλώσεις της οποίας στηρίχθηκε όλο αυτό το κατηγορητήριο, όπως προκύπτει από την από 25-04-2006 ιατρική γνωμάτευση του ψυχιάτρου Γεωργαλάκη Βασίλειου, την από 25-04-2006 ιατρική γνωμάτευση του ειδικού παθολόγου Γεωργίου Ναούμ, την υπ’αριθμ. 9304/15-04-2013 ένορκη βεβαίωση του τελευταίου, και την από 27-04-2006 έγγραφη εξώδικη δήλωση της ίδιας της Τέλια «προέβη στις ανωτέρω ψευδείς δηλώσεις, διότι αντιμετώπιζε διαταραχές της υγείας της λόγω της εξάρτησης της από το αλκοόλ, που συνίστανται και σε παραισθήσεις, μανιοκατάθλιψη και μυθομανία». Ο θεράποντας ιατρός της Χρύσας Τέλια Γεώργιος Ναούμ μετά την πρώτη εκπομπή του εναγομένου στις 25-01-2004 ενημέρωσε περί της πνευματικής διαταραχής της Χρύσας Τέλια και ότι λόγω της μυθομανίας της δεν ήταν σε θέση να ληφθεί υπόψη ως φερέγγυος μάρτυρας, τηλεφωνικώς σε συνεργάτες του Τριανταφυλλόπουλου, ωστόσο, ο Μάκης χάριν της τηλεθέασης και του «πιασάρικου» του θέματος, αν και γνώριζε της ψυχοπαθολογία της, παρουσίασε ξανά την Τέλια να λέει τις ίδιες φαντασιοπληξίες τόσο στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» της 29-01-2004, όσο και στην εκπομπή «ΖΟΥΓΚΛΑ» της 23-03-2006, για την οποία μάλιστα είχε υποσχεθεί στον Χρήστο Πάχτα ότι θα προβληθεί με σκοπό να ανακληθούν οι εν λόγω ισχυρισμοί, να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η φήμη του.

Ο Μάκης δεν κράτησε το λόγο του, προέβαλλε και πάλι τους ισχυρισμούς της διαταραγμένης αλκοολικής «μάρτυρος», παρ όλο που ποτέ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες ή αποδείχθηκε ότι ο Χρ. Πάχτας διέπραξε κάποια πράξη παράνομη, σύμφωνα με τις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς της εκπομπής.

Μετά από διάφορες αναβολές τελικά η αγωγή εκδικάστηκε, ο Μάκης βρέθηκε φυσικά ένοχος. Το δικαστήριο έκρινε ότι «οι επίδικες δηλώσεις περιέχουν τα συστατικά στοιχεία της πράξης της συκοφαντικής δυσφημήσεως του άρθρου 363 Π.Κ, δηλαδή το ψεύδος και τη γνώση αυτού εκ μέρους του εναγομένου. Με βάση τα ανωτέρω αποδειχθέντα είναι πρόδηλο ότι το περιεχόμενο των επιδίκων εκπομπών είναι ψευδές, συκοφαντικό και άκρως  προσβλητικό για τον ενάγοντα, διάσπαρτο από υπόνοιες σε βάρος του, ως προς την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την έντιμη άσκηση του λειτουργήματος του, προσβάλλοντας βάναυσα την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά του και μειώνοντας την προσωπικότητά του σε πανελλήνια κλίμακα».

Βέβαια φτηνά την γλύτωσε ο Μάκης με 20.000 πρόστιμο για συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική βλάβη, αλλά σημαντικότερο είναι το ηθικό μέρος της υπόθεσης. Για ακόμα μια φορά ο Χρήστος Πάχτας αποδείχτηκε αθώος για κατηγορίες που του προσάπτονται με σκοπό κυρίως να βλάψουν την πολιτική του καριέρα. Να σημειωθεί ότι οι φημολογίες περί στενών σχέσεων Πάχτα με την «ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ» του Στέγγου άρχισαν να επανακυκλοφορούν έντονα όταν άρχισε να χοντραίνει το παιχνίδι από τους αντιδρώντες στην επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική και όταν ο Χρήστος Πάχτας ήταν δήμαρχος Αριστοτέλη. Τυχαίο;

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ : 5081/2013

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.