ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

002 parko aristoteli dr

Βουλευτές και γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Σουηδία, θα πάρουν μέρος στον «Πολιτιστικό Περίπατο στα βήματα του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου», που διοργανώνει από την Παρασκευή ως και την Κυριακή, προς τιμήν τους, το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του Α.Π.Θ. .
Στόχος του ΔΙ.Κ.Α.Μ. είναι η διεπιστημονική μελέτη, αλλά και η διεθνής προβολή του αριστοτελικού έργου, ενώ μέσα από τη συγκεκριμένη δράση φιλοδοξεί να καταστεί πόλος έλξης και σημείο αναφοράς των αριστοτελιστών παγκοσμίως.

«Στους στόχους που έχει θέσει το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ πιστεύουμε, ότι μπορούν να συμβάλουν με τρόπο καθοριστικό τα μέλη της «Παγκόσμιας Δια-Κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού», δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του ΔΙ.Κ.Α.Μ, Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου και πρόσθεσε : «Πρόκειται για προσωπικότητες που κατέχουν σημαίνουσες θέσεις στα κοινοβούλια όλου του κόσμου.
Με τις γνώσεις, την πείρα και το κύρος που διαθέτουν, με την αγάπη τους για την Ελλάδα και το ενδιαφέρον τους για τα εθνικά μας θέματα, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρέσβεις σε όλες τις χώρες του κόσμου, για τον ελληνικό πολιτισμό και την πολιτιστική μας κληρονομιά».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στη Μίεζα Νάουσας (στον τόπο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο), στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, (Αιγές, πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας), στο Μουσείο των τάφων των Μακεδόνων βασιλέων, στoν αρχαιολογικό χώρο των αρχαίων Σταγείρων, γενέτειρας του Αριστοτέλη, καθώς και περίπλους του Αγίου Όρους.

Οι επισκέπτες βουλευτές και γερουσιαστές είναι μέλη της “Παγκόσμιας Δια-Κοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού», (Πα.Δ.Ε.Ε.) («World Hellenic Inter-parliamentary Association, W.H.I.A) και βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Η Πα.Δ.Δ.Ε. στοχεύει επίσης, στην οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, ανάμεσα στην Ελλάδα και στις χώρες προέλευσης τους για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο επαναπατρισμός των γλυπτών του Παρθενώνα και η υποστήριξη της ελληνικής διασποράς.
Τέλος, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 19:00, στην αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ, θα γίνει η επίσημη υποδοχή των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε. από τον πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο και τα μέλη της Συγκλήτου. Θα ακολουθήσει συζήτηση, με θέμα: «Η καθολικότητα της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η Σημασία της στην Εποχή μας».

[ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, 3-7-2013]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.