ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ

 

Screen Shot 2013-06-21 at 6.10.24 μ.μ.

Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων» για τη φετινή διοργάνωση του 43ου Κολυμβητικού Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Ιουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου επέλεξε 20 κολυμβητές από τις 62 αιτήσεις που κατατέθηκαν για να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Οι πέντε κολυμβητές που θα συμμετέχουν είναι ξένοι.

Ο Διεθνής Κολυμβητικός διάπλους του Τορωναίου κόλπου μέσα από τις πολύχρονες προσπάθειες των μελών της ΕΕΝΝ «Ο ΣΙΘΩΝ», έχει περάσει στην συνείδηση των αθλητών μαραθώνιας κολύμβησης σαν ένας αγώνας εφάμιλλος σε κύρος και φήμη με τους αντίστοιχους κολυμβητικούς Μαραθώνιους της Μάγχης, του Μανχάταν, του Νείλου, του Παρανά, του Ροζάριο και άλλων διεθνών διοργανώσεων. Να σημειωθεί ότι στον Διάπλου του Τορωναίου δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο. Η μόνη ανταμοιβή των κολυμβητών είναι η φιλοξενία τους τις μέρες της διοργάνωσης και η συγκίνηση της συμμετοχής.

Screen Shot 2013-06-21 at 6.14.45 μ.μ.

Ο Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου διοργανώνεται από την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ». Πρόκειται για την διάπλευση του Τορωναίου Κόλπου από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στην Νικήτη της Σιθωνίας, ένα μαραθώνιο κολύμβησης 26 χλμ. Οι κολυμβητές δεν χρησιμοποιούν κανένα βοηθητικό μέσο πλεύσης αλλά για την ασφάλεια τους συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία. Ο Κολυμβητικός Διάπλους του Τορωναίου ξεκίνησε πριν 43 χρόνια, τον Ιούλιο του 1971, όταν μια παρέα 6 Νικητιανών, με κίνητρο την αγάπη για τη θάλασσα, έκανε πραγματικότητα κάτι που για  όλους ήταν μια τρέλα, να περάσουν από τη Νικήτη της Σιθωνίας στην Κασσάνδρα, διαπλέοντας τον Τορωναίο κόλπο. Το γεγονός αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά πιο οργανωμένα. Το 1973 η ίδια παρέα ίδρυσε την Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης «Ο Σίθων».

[ΠΗΓΗ: http://www.halkidikinews.gr]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.