ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ “ΚΟΥΖΙΝΑ 2018”

Δραστηριότητες που προωθούν τη συλλογικότητα, τον εθελοντισμό, τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις, τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, τους ντόπιους σεφ και την υποδοχή των φιλοξενούμενων, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του KOUZINA 2018.

5 εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες

Η αρχαιοελληνική κουζίνα, η θαλασσινή κουζίνα, η μοναστηριακή κουζίνα, η κουζίνα του Πόντου και της Μικρά Ασίας και η μεσογειακή κουζίνα, είναι οι πέντε εβδομαδιαίες θεματικές ενότητες του Kouzina 2018.

Γαστρονομικά δρώμενα προώθησης της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής και αναβίωσης της ορεινής γαστρονομικής κληρονομιάς αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της «αρχαιοελληνικής εβδομάδας», η οποία υποδέχεται στην ορεινή ζώνη της Ανατολικής Χαλκιδικής το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας Κύπρου, τα μέλη του  Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Μακεδονίας – Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος».

Μια σειρά μαγειρικών συνεργειών και επιδείξεων, η οποία εναλλάσσει την παρουσίαση του ντόπιου στοιχείου με το εθνικό, έρχεται να συμπληρώσει τα αρχαιοελληνικά μενού των φιλοξενούμενων σεφ που συνεργάζονται με τους τοπικούς.

Η πρώτη εβδομαδιαία θεματική ενότητα του KOUZINA 2018 είναι αφιερωμένη στην κρητική κουζίνα.

Θεσσαλονικείς σεφ πλαισιώνουν την επικεφαλής σεφ της διοργάνωσης, Ντίνα Νικολάου, κατά τη διάρκεια της «θαλασσινής εβδομάδας».

Κατά τη διάρκεια της «μοναστηριακής εβδομάδας» τα τοπικά ξωκλήσια αλλά και τα μετόχια ανοίγουν τις πύλες τους και προσφέρουν στους επισκέπτες νηστίσιμα «θρησκευτικά κουρπάνια», ενώ τα εστιατόρια της προαθωνικής χερσονήσου παρουσιάζουν αυθεντικά αγιορείτικα δείπνα, εμπνευσμένα από τις τράπεζες των Ιερών Μονών της αθωνικής πολιτείας.

Η «κουζίνα του Πόντου και της Μικρασίας» υποδέχεται τους σεφ της ξενοδοχειακής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναμένεται να αναβιώσουν τα πλούσια προσφυγικά τραπέζια και να «φιλέψουν όπως παλιά» τους επισκέπτες.

Η τελευταία εβδομαδιαία θεματική ενότητα του φεστιβάλ, η «μεσογειακή», είναι αφιερωμένη στην κουζίνα του Λιβάνου και παρουσιάζεται στο κοινό από την επικεφαλής σεφ της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου, καθώς και από λιβανέζους σεφ.

*

-Το KOUZINA 2018 διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα (15 Μαΐου 2018 – 15 Ιουνίου 2018) και αποτελεί οδηγό για το πώς η γαστρονομία προωθεί τουριστικά και πολιτιστικά έναν μέχρι πρότινος άγνωστο προορισμό.

Η επικεφαλής σεφ του KOUZINA Ντίνα Νικολάου

-Στις δραστηριότητές του συμμετέχουν 17 τοπικοί κοινωνικοί φορείς, 32 τοπικές επιχειρήσεις, 13 τοπικοί σεφ, 10 Έλληνες φιλοξενούμενοι σεφ, καθώς και Γάλλοι / Λιβανέζοι σεφ. Υπολογίζεται ότι ο φετινός αριθμός εθελοντών θα ξεπεράσει τους 800, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η αύξηση του αριθμού των εκπροσώπων Τύπου που περιηγείται, συμμετέχει και καταγράφει τα δρώμενα.

-Το πρόγραμμα του οποίου έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού.

-Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού συνεργάζεται με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τη δράση thessbrunch. Ειδικές ενότητες παρουσιάζουν το thessbrunch στους ταξιδευτές της Ανατολικής Χαλκιδικής.

 

ΠΗΓΗ: debbiestravel.gr, 24/9/17

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.