ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝΕΙ Η ΠΚΜ

Συνεργασία με την Aegean Airlines θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των νέων δράσεων marketing και συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες, όπως ο εθνικός μας αερομεταφορέας.

Η Aegean επιλέχθηκε, επειδή είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας και με μακροχρόνιο σχεδίασμά, που προβλέπει μετακίνηση 15 εκατομμυρίων επιβατών μέχρι το 2023. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τουρισμού της ΠΚΜ έως το τέλος του έτους θα ξεκινήσει στοχευμένη διαδικτυακή προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας με κεντρικό στόχο καταρχήν την αγορά της Γερμανίας, η οποία επιλέχθηκε κυρίως λόγω των έξι απευθείας πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Με βάση τα στοιχεία της περιφέρειας οι Γερμανοί αποτελούν την πρώτη εθνικότητα στις αφίξεις του «Μακεδονία» και συγκεκριμένα το 2016 καταγράφηκαν πάνω από 600.000 αφίξεις με αύξηση 11,03% σε σχέση με το 2015. Η διαδικτυακή καμπάνια μέσω του δικτύου της Aegean Airlines θα περιλαμβάνει προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας στην κεντρική σελίδα της εταιρείας, ειδική προώθηση στη γερμανική έκδοσή της για έξι μήνες και προβολή στο destination page για δύο μήνες.

Επίσης θα γίνει προβολή μέσω του Aegean Newsletter και των κοινωνικών δικτύων της εταιρείας (Facebook και Youtube), ενώ στη συμφωνία προβλέπεται και περαιτέρω προώθηση μέσω των οθονών των αεροσκαφών και των Lounge της εταιρείας.

Επίσης η Χαλκιδική και η Θεσσαλονίκη έχουν ενταχθεί ως νέοι προορισμοί στο πρόγραμμα πτήσεων και διακοπών των Jet2.com και Jet2Holidays για τη θερινή περίοδο 2017. Την ίδια ώρα έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της ΠΚΜ και σε συνεργασία με τους φορείς τουρισμού της περιοχής ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας Jet2com για απευθείας πτήσεις από τέσσερα αεροδρόμια της Βρετανίας προς το «Μακεδονία». Το πρόγραμμα των απευθείας πτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει από τις 20 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι πτήσεις εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση από τα αεροδρόμια East Midlands, Εδιμβούργου καί Leeds και δύο φορές την εβδομάδα από το Μάντσεστερ.

 

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 29/6/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.