ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: 18 ΘΕΜΑΤΙΚΑ «ΠΑΚΕΤΑ» ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΟΔΙ!

xalkidikiΘαλάσσιες περιηγήσεις και περιπατητικές διαδρομές προσελκύουν χιλιάδες Ευρωπαίους τουρίστες στην προ του Άθω περιοχή

Με 18 θεματικά τουριστικά πακέτα στη φαρέτρα της, η προ του Άθω περιοχή, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, έχει ήδη μπει στην τουριστική μάχη του καλοκαιριού, που φαίνεται εκ των προτέρων κερδισμένη. Άλλωστε, η απήχηση των εξειδικευμένων τουριστικών προτάσεων που έχει καταρτίσει ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού για την περιοχή και έχει παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα στις ξένες αγορές αποδεικνύεται πολύ μεγάλη.

Από πολιτιστικές και προσκυνηματικές περιηγήσεις μέχρι περιπατητικές διαδρομές και από γαστρονομία, γαμήλιες προτάσεις και οινικές διαδρομές μέχρι αγροτουρισμό, sailing και ευκαιρίες χαλάρωσα στις 61 παραλίες της περιοχής, τα θεματικά τουριστικά πακέτα του οργανισμού έχουν διευρύνει τη δεξαμενή άντλησης τουριστών που αναζητούν διαφορετικού τύπου διακοπές.

Εξάλλου, όπως εξηγούν στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, η στόχευση στον θεματικό τουρισμό έγινε από την πρώτη στιγμή αφού η περιοχή δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί μαζικές ροές τουριστών, καθώς οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες είναι λίγες.

Sailing στο φόρτε του

Αυτή την περίοδο, ένα από τα τελευταία τουριστικά πακέτα που δημιούργησε ο οργανισμός, το sailing -diving -cruising -yachting, ό,τι δηλαδή έχει να κάνει με τον θαλάσσιο τουρισμό, έχει ιδιαίτερη ζήτηση. Ρώσοι, Ολλανδοί και Βέλγοι τουριστικοί πράκτορες, που είχαν επισκεφθεί την περιοχή τους προηγούμενους μήνες, πωλούν στους πελάτες τους το συγκεκριμένο είδος διακοπών. Ήδη, μάλιστα, με δεδομένη τη μεγάλη ζήτηση, όλο και περισσότερες εταιρίες μίσθωσης σκαφών έχουν αρχίσει, να εδραιώνονται στην περιοχή.

Η μεγαλύτερη δραστηριότητα διαπιστώνεται στον Αθωνικό Κόλπο, με κρουαζιέρες που συνδυάζονται με εκδρομές και στο ηπειρωτικό κομμάτι της προ του Άθω περιοχής, ενώ πληθαίνουν τα σκάφη και τα ιστιοπλοϊκά που κάνουν την εμφάνισή τους και στον Στρυμονικό Κόλπο.

Ο συνδυασμός των τριών θαλάσσιων κόλπων με τα τρία πράσινα βουνά της περιοχής θεωρείται ιδανικός για τους ξένους τουρίστες, με τις περιηγήσεις ανάμεσα στο νερό και το βουνό να δίνουν και να παίρνουν. Είναι ενδεικτικό ότι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η ζήτηση για μίσθωση σκαφών από τουρίστες στην περιοχή είναι εντυπωσιακή. Ρώσοι κατά κύριο λόγο, αλλά και Βέλγοι, Ολλανδοί και Ιταλοί είναι οι τουρίστες που προτιμούν αυτού του είδους τον τουρισμό. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν ντόπιους σεφ, ώστε να δοκιμάσουν εν πλω την κουζίνα της περιοχής, με αιχμή τη μοναστηριακή μαγειρική αλλά και τα τοπικά κρασιά.

Βόλτα στα βήματα του Αριστοτέλη με χίλιες επιλογές για τους πεζοπόρους!

Την ώρα που οι θαλάσσιες εξερευνήσεις είναι σε καλό δρόμο, στο φόρτε του βρίσκεται και ο περιπατητικός τουρισμός στην περιοχή με αιχμή τον Αριστοτελικό Περίπατο. Μάλιστα, ειδικά αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Ολυμπιάδα δύο γραφεία περιπατητικού τουρισμού από τη Βρετανία και τη Σουηδία, που τρέχουν επταήμερες εκδρομές, με περίπου 70 περιπατητές να ανακαλύπτουν καθημερινά τις ομορφιές της περιοχής.

Ο Αριστοτελικός Περίπατος ξεκινά από το Πάρκο του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, διασχίζει το Αριστοτελικό Όρος και καταλήγει στα Αρχαία Στάγειρα. Είναι μια απόσταση 30 χλμ., περιμετρικά όμως υπάρχουν περί τις 1.000 διαδρομές, που δίνουν στον τουρίστα πολλές εναλλακτικές επιλογές.

Μάλιστα, η Ολυμπιάδα, που βρίσκεται στο τέλος του Αριστοτελικού Περιπάτου, κοντά στα Αρχαία Στάγειρα, είναι fully booked για τον Μάιο. Οι καρποί, άλλωστε, της πολυετούς προσπάθειας του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού να πείσει θεματικά τουριστικά πρακτορεία από τη Βρετανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία να στρέψουν τουρίστες που ενδιαφέρονται για τον περιπατητικό τουρισμό προς την περιοχή έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Ο Αριστοτελικός Περίπατος, όμως, που έχει κάνει θραύση στις δυτικοευρωπαϊκά αγορές, εξελίσσεται, με τη δημιουργία ενός δικτύου διαδρομών οι οποίες ενώνουν έξι κοινότητες της περιοχής (Βαρβάρα, Ολυμπιάδα, Νεοχώρι, Στάγειρα, Στρατονίκη, Στρατώνι), το οποίο έχει χαρτογραφηθεί, θα σηματοδοτηθεί και θα συμπεριληφθεί στις τουριστικές μπροσούρες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό στρώνουν τον δρόμο για τη φετινή τουριστική σεζόν, και δη τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού η ροή των κρατήσεων είναι πολύ ικανοποιητική και η πληρότητα υψηλή. Η γερμανική αγορά έχει ανακάμψει, σημαντική είναι η παρουσία των Ρώσων και των Βαλκανίων, ενώ πολύ καλά πηγαίνουν, όπως αναφέρουν στελέχη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι κρατήσει από τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Κύπρο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.