ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

pisinaΧαλκιδική: Η ξενοδοχειακή αγορά σε μία πλατφόρμα! Την προσφέρει δωρεάν η γαλλική MKG Group

Ένα πολύτιμο εργαλείο, που θα βοηθά τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής να έχουν μια πλήρη εικόνα της επιχείρησης τους, της ξενοδοχειακής αγοράς και του ανταγωνισμού, αποκτά ο κλάδος στην περιοχή μέσω του Μηνιαίου Παρατηρητηρίου, το οποίο έρχεται να καλύψει το κενό των στατιστικών στοιχείων στον τουρισμό. Ήδη 45 ξενοδοχεία αξιοποιούν τη σχετική πλατφόρμα, την οποία προσφέρει δωρεάν η γαλλική εταιρία τουριστικών υπηρεσιών MKG Group μετά από συμφωνία με την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής.

Στο Μηνιαίο Παρατηρητήριο οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής θα συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, στατιστικά στοιχεία για ης πληρότητες, ης τιμές, τις διανυκτερεύσεις, ης αφίξεις, τη μέση διαμονή, το top 10 των εθνικοτήτων των πελατών τους, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε συγκρίσεις με ανταγωνιστικούς προορισμούς. Στο τέλος κάθε μήνα το Παρατηρητήριο θα στέλνει στους ξενοδόχους συνολικά reports για τον προηγούμενο μήνα, καθιστώντας την επαφή τους με τον κλάδο ιδιαίτερα επίκαιρα Στο τέλος δε κάθε έτους θα ανακοινώνονται συνολικά τα στοιχεία για το προφίλ του προορισμού.

Ανταγωνιστικότητα

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της MKG Group για την Ελλάδα Ειρήνη Βάρδα-Καψή σημείωσε ότι με το Παρατηρητήριο ο ξενοδόχος θα γίνει πιο ανταγωνιστικός, θα καταλάβει καλύτερη την αγορά και την περιοχή του και θα μπορεί να λάβει πιο αποτελεσματικές αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, νέα επενδυτική κινητικότητα καταγράφεται στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, στα σκαριά βρίσκεται μεγάλη πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα στον Άγιο Μάμα, ενώ βουλγαρική εταιρία σχεδιάζει την ανακαίνιση του παλιού ξενοδοχείου «Άθως» στην Ιερισσό, το οποίο είναι χρόνια κλειστό. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις ύφους 50.000.000 ευρώ του ομίλου ΙK0S/SANI στη Χαλκιδική, ενώ ξενοδοχειακή επένδυση υλοποιείται και στο Ξηροποτάμι.

Με βάση τις μέχρι σήμερα κρατήσεις, που είναι αυξημένες κατά 15%, τα ξενοδοχεία της περιοχής έχουν μέση πληρότητα για τη φετινή σεζόν της τάξης του 60%, όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχαν 40% με 45%.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ_ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, 30/03/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.