ΕΠΕΝΔΥΣΗ 80 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΑΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

dd3f9f94a6cfdc268dce011b787af9da_XLΣυνεχίζεται το επενδυτικό κρεσέντο στη Χαλκιδική η οποία εξακολουθεί να προσελκύει κεφάλαια για την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων από όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», τη σκυτάλη στον αγώνα δρόμου των νέων επενδύσεων έχει πάρει ο ινδικός όμιλος ΤΑΤΑ ο οποίος σχεδιάζει την κατασκευή δύο πεντάστερων πολυτελών μονάδων αξίας άνω των 40 εκατ. ευρώ και δυναμικότητας 300 δωματίων το καθένα, στην περιοχή Ξηροποτάμι στην Ποτίδαια.

Επισήμως πάντως τις μονάδες χρηματοδοτούν δύο ρωσικά επενδυτικά funds, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, ανήκουν στον ινδικό όμιλο με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες.

Ο όμιλος ΤΑΤΑ ελέγχει περισσότερες από 100 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εταιρείες κατασκευής οχημάτων, ορυχεία, ενεργειακές εταιρείες αλλά και ξενοδοχεία. Ειδικότερα, μέσω της Indian Hotels Company (IHCL) ελέγχει ξενοδοχειακές μονάδες στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Ευ ρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατα η «Ν» είχε αναφερθεί σε πληροφορίες από το υπουργείο Τουρισμού που αναφέρονταν σε επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα από Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα και Ινδία.

Η εν λόγω επένδυση έρχεται σαν συνέχεια άλλων που έχουν γίνει γνωστές το τελευταίο διάστημα στη Χαλκιδική. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα το ποσό των 3.100.700 ευρώ προσέφερε για την αγορά τεσσάρων αγροτεμαχίων στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας Ν. Χαλκιδικής η βουλγαρική κατασκευαστική εταιρεία «Ultrastroy Eood», που αναδείχτηκε πλειοδότρια από το ΤΑΙΠΕΔ στον σχετικό διαγωνισμό. Τα αγροτεμάχια βρίσκονται κοντά στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία ακτή του Νέου Μαρμαρά, πλησίον της επαρχιακής οδού Νικήτης-Σάρτης.

Επίσης, την κατασκευή και λειτουργία τουριστικού συγκροτήματος και τουριστικού λιμένα στη θέση Αχλάδα της Σάρτης, στον Δήμο Σιθωνίας Χαλκιδικής, σχεδιάζει η εταιρεία Happy Holidays Α.Ε. και έχει υποβάλει σχετική αίτηση ένταξης του σχεδίου στη διαδικασία «επιτάχυνσης και διαφάνειας υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων» (fast track) στην Enterprice Greece. Στόχος για το «Porto Sarti Resort» είναι να περιλαμβάνει πεντάστερο ξενοδοχείο με 90 δωμάτια και σουίτες, πεντάστερο οικογενειακό ξενοδοχείο με 160 δωμάπα και 60 bungalows, πεντάστερο all suites hotel με 150 σουίτες, μαρίνα για 30 σκάφη μικρού και μεσαίου μεγέθους και συγκρότημα 80 πολυτελών κατοικιών, καθώς και θεματικό θρησκευτικό πάρκο αφιερωμένο στο Άγιο Όρος.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, των Βάσως Βεγίρη και Λάμπρου Καραγεώργου, 02/02/2017]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.