ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ttg-incontri-1Σε ακόμη μία σημαντική διοργάνωση, τη διεθνή έκθεση τουρισμού Ttg Incontri, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίμινι της Ιταλίας από την Πέμπτη έως το Σάββατο, θα συμμετάσχει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η ΠΚΜ συμμετέχει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του τουρισμού (touroperators, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, προορισμοί, ξενοδοχεία).

Πάνω από 600 επιχειρήσεις και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο δίνουν το “παρών” στο ετήσιο ραντεβού της Ttg Incontri, που φέτος συμπληρώνει 54 χρόνια διοργάνωσης. Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με δικό της ξεχωριστό περίπτερο, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Πιερίας, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν Β2Β (businesstobusiness) συναντήσεις με Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες. Παράλληλα σε ειδική εκδήλωση με τίτλο “Grecia da scoprire: LaGrecia e’ unamela 12 mesil’anno – Η Ελλάδα για να ανακαλύψεις: Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός για δώδεκα μήνες το χρόνο”, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή εντός του εκθεσιακού χώρου, η ομάδα τουρισμού της ΠKΜ θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των ιταλικών ΜΜΕ και των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Ιταλίας την τουριστική ταυτότητα και τους σημαντικότερους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο ελληνικό πάνελ της εκδήλωσης θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (Σκιάθου, Θάσου, Κρήτης), ενώ την ΠΚΜ θα εκπροσωπήσει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

«Κεντρικός μας στόχος είναι ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο, καθώς η περιφέρεια διαθέτει τις υποδομές, τις φυσικές ομορφιές, την οργάνωση αλλά και την περίφημη μακεδονική φιλοξενία και μπορεί να υποστηρίξει το μοντέλο του δωδεκάμηνου τουρισμού», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. «Επιδιώκουμε να αναδείξουμε νέους θεματικούς προορισμούς, να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Η ιταλική αγορά προσφέρεται για προσέλκυση τουριστών όλο το χρόνο, με τις συχνές και απευθείας αεροπορικές πτήσεις αλλά και το δεδομένο τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας», πρόσθεσε ο κ. Θάνος.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 11/10/2016]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.