TO «VERY MACEDONIA» ΣΥΣΤΗΝΕΙ ΆΓΙΟΝ ΌΡΟΣ ΚΑΙ ΒΕΡΓΙΝΑ

screen-shot-2014-06-02-at-18-52-46Δυναμική είσοδο στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές ετοιμάζει μέσα στον Σεπτέμβριο η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λανσάροντας το brandname “Very Macedonia” σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις. Η περιφέρεια θα δώσει το παρών με το περίπτερό της στη γαλλική πρωτεύουσα και την πόλη Πόντοβα της Ιταλίας όπου για πρώτη φορά χιλιάδες επισκέπτες και φορείς του τουρισμού από όλη την Ευρώπη θα φιλοξενηθούν στο Palazzo della Ragione, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Στο μεταξύ, η περιφέρεια θα φιλοξενήσει από σήμερα έως και τις 18 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη δημοσιογράφους από ΜΜΕ διεθνούς κύρους και παγκόσμιας εμβέλειας, όπως το Euronews, οι οποίοι καλούνται πρώτα να γνωρίσουν και να ζήσουν στην πόλη, τη μέρα αλλά και τη νύχτα, και μετά να γράψουν γι’ αυτήν

Η δράση αυτή, όπως τόνισε μιλώντας στη “Μ” ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, έχει στόχο να προβληθεί η Θεσσαλονίκη, ο πολιτισμός, η ιστορία της, η νυχτερινή ζωή και διασκέδαση των νέων, αλλά και τα φεστιβάλ της, καθώς η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είπε, φιλοδοξεί να κερδίσει το νεανικό τουρισμό της Ευρώπης. “Επιδίωξή μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο 12μηνου τουρισμού και όχι μόνο το καλοκαίρι για τον ήλιο και τη θάλασσα

Εξάλλου, η Θεσσαλονίκη συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί προορισμός για 12μηνο τουρισμό και να κατακτήσει τους νέους τουρίστες από ολόκληρη την Ευρώπη, όπως συμβαίνει με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις” υπογράμμισε ο κ. Θάνος

Τουρισμός και Μουσική

Η φιλοξενία των δημοσιογράφων θα γίνει σε συνεργασία με το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Reworks, που αποτελεί σημείο συνάντησης των φίλων της σύγχρονης μουσικής σκηνής, που από το 2004 φιλοξενείται αδιάλειπτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων μουσικών φεστιβάλ σε παγκόσμιο επίπεδο.

ToReworks σκοπεύει να ενώσει και να φέρει κοντά τη μουσική σκέψη, ενώ στη διάρκεια της πορείας του το Reworks έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη μουσική και τις δημιουργικές τέχνες στην Ελλάδα, καθώς μέσα από αυτό αναδεικνύονται νέες τάσεις και ανερχόμενα μουσικά ταλέντα. “Συνεχίζουμε το πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων και αυτήν τη φορά τούς καλούμε να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, μία ζωντανή, νεανική πόλη με έντονους αστικούς ρυθμούς, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Εξάλλου μέσα από τα ταξίδια εξοικείωσης προβάλλουμε πολυδιάστατα την τουριστική μας εικόνα και ταυτόχρονα στηρίζουμε τον πολιτισμό”, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού.

Παρίσι, Ιταλία, Βαρκελώνη

Από τη γαλλική πρωτεύουσα αρχίζει ενόψει του φθινοπώρου την περιοδεία της η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού. Από τις 20 έως τις 23 Σεπτεμβρίου η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη διεθνή επαγγελματική έκθεση τουρισμού “International FrenchTravel Market – TOP RESA”, που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στον εκθεσιακό χώρο Paris Expo Porte De Versailles. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 31.000 επαγγελματίες (βάσει των στοιχείων του έτους 2015).

Στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εντός του περιπτέρου του EOT και κατόπιν σχετικής προσκλήσεως από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Θάνο, η περιφέρεια θα φιλοξενήσει σημαντικούς Έλληνες επαγγελματίες και ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά της Γαλλίας, δρομολογώντας συναντήσεις και επαφές με στόχο την προβολή και την προώθηση του τουριστικού της προϊόντος.

Από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ταξιδέψει στην Ιταλία, συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση τουρισμού “World Tourism Expo UNESCO – World Heritagecities and sites”, που διοργανώνεται στην Πάντοβα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του PalazzodellaRagione.

Είναι ακόμη μία σημαντική διεθνής διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν 20.000 επισκέπτες, 126 ιταλικά και διεθνή σάιτ, 90 παγκόσμιοι τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και bloggers απ’ όλο τον κόσμο, ενώ εστιάζει στην προβολή των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε συμμετέχουσας χώρας.

“Στόχος μας παραμένει να προβάλουμε, όσο γίνεται καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα, το τουριστικό μας προϊόν και να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στις κατάλληλες διοργανώσεις και με τα κατάλληλα μέσα προώθησης κάθε φορά. Επιδιώκουμε να εδραιώσουμε και να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας σε δύο από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές στην Ευρώπη, όπως είναι οι αγορές της Γαλλίας και της Ιταλίας, όπου διοργανώνονται οι προσεχείς εκθέσεις του Σεπτεμβρίου. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις επαφές με τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις τουρισμού, με συναντήσεις, καθώς και στην ανάδειξη των θεματικών μορφών τουρισμού και ειδικών υπηρεσιών που η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει και προσφέρει” επισήμανε ο κ. Θάνος. Αναφερόμενος στη συμμετοχή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πάντοβα, είπε ότι η εκθεσιακή της παρουσία έχει στόχο να προβάλει στο διεθνές κοινό μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι το Άγιον Όρος, ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών στη Βεργίνα και η πληθώρα των παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών μνημείων.

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, της Φανής Σοβιτσλή, 16/9/2016]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.