ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΣΕΦ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ «ΨΗΦΙΣΑΝ» ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

yang_chef1Ενενήντα σεφ από όλο τον κόσμο ψήφισαν Χαλκιδική! Είδαν οι περισσότεροι για πρώτη φορά πώς παράγεται το ελληνικό λάδι, γεύτηκαν μύδια σαγανάκι από την Ολυμπιάδα, δοκίμασαν τσιπούρα Χαλκιδικής, ξετρελάθηκαν με το τζατζίκι και τον ταραμά, και γλυκάθηκαν με ελιά γλυκό κουταλιού. Ενενήντα νέοι σεφ, ηλικίας μέχρι 25 ετών, από όλον τον κόσμο, βρέθηκαν στον Δήμο Νέας Προποντίδας, προσκεκλημένοι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που θέλησαν να γιορτάσουν μαζί τους την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Οι νεαροί σεφ άφησαν για λίγο τις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων, που ολοκληρώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, και γνώρισαν τις ομορφιές της Χαλκιδικής. Η πρώτη στάση τους ήταν σε ένα ελαιοτριβείο, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία εξαγωγής του λαδιού, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Σπήλαιο των Πετραλώνων και το Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων στα Νέα Μουδανιά.

Πήραν δε μια γεύση από τη γαστρονομία της Χαλκιδικής σε δείπνο στο PotideaPalace , που ήταν αφιερωμένο στο λάδι, στην ελιά, στο μέλι και το κρασί της Χαλκιδικής. Πριν από το δείπνο συμμετείχαν σε γευσιγνωσία ελιάς και ελαιολάδου, ενώ παρακολούθησαν ομιλία του επιστημονικού συμβούλου του Ινστιτούτου Υποτροφικών Φυτών και Ελιάς, καθηγητή Κωνσταντίνου Χαρτζουλάκη. Έφυγαν εντυπωσιασμένοι. Απόδειξη γι’ αυτό ήταν τα βιντεάκια που κυκλοφόρησαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλον τον κόσμο σημείωσε ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, της Μαρίας Μαθιοπούλου, 28/09/2016]

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ by admin Posted in ΘΕΜΑΤΑ

Σχόλια - Προσθήκη σχολίου

You must be logged in to post a comment.